• SVE VIJESTI

Vlada preuzela koncesiju puta Meljine-Petijevići. Ukidanje putarine već u ponedjeljak


Premijer Zdravko Krivokapić saopštio je da je Vlada preuzela koncesiju na dijelu puta Meljine - Petijevići.

Kako je rekao, obaveza prema trenutnom konecisionaru je 4.600.000 eura a dogovor je da maksimalna granica bude četiri miliona i da koncesionar uloži 300.000 za popravku određenih dionica koje imaju propuste i dodao da će posebna komisija utvrditi tačan iznos a sve će biti planirano u budžetu za slijedeću godinu.

Krivokapić je istakao da je na taj način veliki dio aktivnosti koje su tretiranje kao lokalne, postale obaveza države.

"Nigdje na svijetu nema da prilikom prelaska državne granice to tretirate kao lokalni put. Uradićemo sve kako bi se smanjile gužve i omogućio brzi prelazak granica kako bi Crna Gora postala destinacija koja će postati primjer drugima. Kako u saradnji sa BiH, tako i sa Srbijom i Albanijom radićemo sve kako bi vrijeme zadržavanja na graničnim prelazima bilo što kraće." – rekao je Krivokapić.

Nedugo nakon ove odluka Vlade na svom Twiter nalogu, gradonačelnik Herceg Novog objavio je da se naplata putarine na putnom pravcu Meljine Petijevići ukida već u ponedjeljak.

"Pozdravljam odluku Vlade Crne Gore o preuzimanju koncesije na dionici Meljine – Petijevići. Od ponedeljka se ukida naplata putarine. Riješićemo i ostale probleme koje smo naslijedili, jer mi držimo riječ." - napisao je Katić i izrazio zadovoljstvo što je Vlada odgovorila na apele i ukidanjem putarine stimulisala predstojeću turističku sezonu dodajući da Herceg Novi godinama čeka na ravnopravan tretman, a današnja odluka Vlade Crne Gore snažna je poruka Novljanima da više neće biti u podređenom položaju u odnosu na druge opštine.

Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN