• SVE VIJESTI

(FOTO) U gradu oko 5.000 turista a najposjećenija plaža u Igalu još neraščišćena i neuredna

Foto: Hercegnovska svaštara

Kako je saopšteno iz Turističke organizacije Herceg Novi, u gradu trenutno boravi oko 5.000 gostiju, što predstavlja oko 43 % u odnosu na 2019. godinu.

"To je nešto niže nego što smo imali u proteklih mjesec dana. Međutim, možemo slobodno reći da su cifre zadovoljavajuće, jer se sve svodi na projektovanu cifru od 50-60 % koju smo dobili od državnog vrha”, kazao je Dalibor Vuković iz turističke organizacije Herceg Novi za Mediabiro i dodao da su cijene smještaja pratile potražnju, te da su, u odnosu na 2019. godinu, niže najviše do 30 odsto.

Foto: Hercegnovska svaštara

Nimalo iznenađujuće prednjače gosti iz Srbije - 38%, Rusije 24% i BiH 18% jer su marketinške i promotivne aktivnosti bile i fokusirane na regiju i Istočnu Evropu. Strani turisti iz Zapadne Evrope, SAD-a, Japana, Južne Amerike... turističkim promotorima grada očigledno nisu u fokusu. Da li su im nebitni, neadekvatni ili su i sami svjesni, ali to ne mogu priznati, koliko grad turistički kasni i koliko je nekonkurentan, na primjer susjednom Dubrovniku, ili postoji neki četvrti razlog, tema je za znatno širu raspravu i za neko drugo mjesto.

Ali, gosti su nakon skoro dvije godine konačno ponovo u gradu a - grad ih dočekuje sa neurednim plažama. Pogotovo je ovo upadljivo iz razloga što, kako je za Mediabiro naveo Dalibor Vuković iz TO HN: "Našu ponudu baziramo na prirodnom kontrastu. Vjerujemo da bi to ovog ljeta moglo biti zastupljeno, imajući u vidu na kampanje koje se zasnivaju na boravak u prirodi."

Foto: Hercegnovska svaštara

Poznato je da plaže spadaju u prirodu kao i da su omiljena mjesta turista uprkos bilo kakvoj ponudi. Isto tako je poznato i da su upućivani "apeli" da se plaže dovedu u red - ali ko još ferma te glupe apele.

Plaža ispod Titove vile koju smo slikali, svakako jedna od najposjećenijih u Igalu, samo je jedna od još uvijek neuređenih. I odmah da sasječemo raspravu - potpuno je sada na polovini juna nebitno u čijem je dvorištu loptica, da li je dovođenje ove, ali i drugih plaža u red, nadležnost Banje (u ovom slučaju), Morskog dobra, Opštine, Komunalnog, Čistoće... Koga normalnog uopšte briga za to. Od djetinjastih prepucavanja "nije na meni, nego na tebi" i silnih "apela" nema ništa osim - smeća i haosa, a ono što je najgore i - razočaranih turista, a kada do njih dođete - džaba vam svi marketinzi, fokusi, promocije.

Nažalost, jedna plaža je samo vrh ledenog brijega.

Foto: Hercegnovska svaštara

Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN