• SVE VIJESTI

Ivan Otović novi predsjednik Skupštine. Vasilevski predsjednik Odbora za izbor i imenovanja


Na konstitutivnoj sjednici novog saziva Skupštine Opštine Herceg Novi koja će imati 35 umjesto dosadašnjih 34 odbornika, za predsjednika Skupštine izabran je Ivan Otović, nosilac liste koalicije Za budućnost Herceg Novog i Boke, sa 26 glasova za dok je protiv glasalo 8 odbornika koalicije Evropski tim za Herceg Novi (DPS i SD).

Otović je na ovoj poziciji zamijenio Nikolu Samardžića (Demokrate) kome je zakonski prestao mandat.

U ime predlagača Vesna Samardžić (ZBCG) rekla je da je Otović rođen u Kotoru 29.07.1990. godine, nastanjen u Herceg Novom, oženjen, otac dvoje djece, funkcioner NSD-a. Osnovnu i srednju školu završio je u Herceg Novom, osnovne studije – smjer novinarstvo na FPN u Podgorici, a master studije međunarodnih odnosa na FPN u Beogradu. Tečno govori engleski, italijanski i turski jezik. Trenutno je angažovan u Kancelariji za međunarodnu saradnju Opštine Herceg Novi kao administrator na projektima, ima iskustva u NVO-ima i medijima.

Na ovoj sjednici, predsjednica OIK, Mirjana Ivanović predstavila je rezultate izbora, a nakon izbora predsjednika Skupštine, kao treća račka dnevnog reda je Izbor predsjednika i članova Odbora za izbor i imenovanja Skupštine Opštine Herceg Novi. Za predsjednika odbora za izbor i imenovanja izabran je Đorđe Vasilevski a članovi su Živko Krunić, Draško Rašković, Jovan Subotić i Maja Bakrač.

Obzirom da gradonačelniku Stevanu Katiću mandat istekao danas - 7. maja, već za sutra, po hitnom postupku, zakazana je Druga sjednica lokalnog parlamenta, na kojoj će biti izabran novi predsjednik Opšine Herceg Novi.

Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN