• SVE VIJESTI

Katiću drugi mandat - Prioriteti ekonomski oporavak, opet obećanje rješenja za bolnicu, školu...

Foto: Opština HN

Stevan Katić, dosadašnji predsjednik Opštine Herceg Novi, počeo je svoj drugi mandat nakon što je danas, na drugoj sjednici lokalnog parlamenta sazvanoj po hitnom postupku, za njega glasalo 24 odbornika a 6 je bilo protiv.

Nakon polaganja zakletve, Katić se zahvalio svima na ponovo ukazanom povjerenju, uvjeravajući da će učiniti sve da to povjerenje opravda, istakavši da su njegova vrata otvorena za sve i izrazio uvjerenje da će zajedno sa svim odbornicima nastaviti da radi za dobrobit grada kao što je to bilo i u prethodnom periodu.

Kao prioritete u narednom periodu istakao je ekonomski oporavak grada nakon pandemije Covid 19, još značajniju briga o socijalno ugroženom stanovništvu, stvaranje uslova za nova radna mjesta, nastavak infrastrukturnog uređenja grada kroz sve mjesne zajednice a kao najznačajnije, ispunjenje svih ciljeva planiranih Strategijom razvoja Herceg Novog do 2027. usvojenom krajem prošle godine.

Katić je rekao i da je za kratko vrijeme uspostavljen novi partnerski odnos sa novom Vladom čiji je prvi rezultat bilo ukidanje putarine na putnom pravcu Meljine – Petijevići.

Što se tiče realizacije značajnih projekata sa državnog nivoa u budućnosti, kako je naveo, radiće se na rješavanju statusa Bolnice Meljine, Vektra Boke, izgradnje škole u Igalu, zaobilaznice oko grada i drugim projektima.

Na ovoj sjednici konstatovan je i prestanak mandata potpredsjednicima Opštine Milošu Konjeviću i Vesni Samardžić koji je nastupio po sili zakona.

Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN