• SVE VIJESTI

Mirašu Martinoviću uručeno međunarodno priznanje ,,Zlatni zmaj“


Crnogorskom književniku, Mirašu Martinoviću uručeno je međunarodno priznanje za doprinos razvoju fantastike „Zlatni zmaj“ za 2020. godinu, koje dodjelju REFESTICON.

Priznanje za doprinos fantastičnoj književnosti Martinoviću je pripalo zbog dugogodišnjeg stvaralaštva sa elementima epske fantastike posvećenog temama značajnim za istoriju i kulturnu baštinu Crne Gore i država u okruženju.

Primajući ovo značajno priznanje, Martinović je istakao da je „Zlatni zmaj“ potvrda njegovog višedecenijskog stvaralaštva i podsticaj da nastavi putem starih civilizacija.

,,Ova nagrada me posebno iznenadila i obradovala, dala mi unutrašnja krila, posebnom svjetlošću obasjala moje djelo i skrenula pažnju na teme kojima se bavim već decenijama. ,,Zlatni zmaj“ je potvrda mog djela, dala mi je podsticaj da nastavim putem dalekih davnina, jer se sve mijenjalo kroz istoriju, samo je čovjek ostao isti, on nosi svoju sudbinu, svoje vrijeme, ali šalje i ostavlja poruke za one koji dolaze“, kazao je laureat ,,Zlatnog zmaja“ za 2020. godinu.

Izvor: Portalnovi

Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN