• SVE VIJESTI

Pazite se internet prevara! Lažni vidovnjaci iz Srbije koji su ojadili Novljanina osuđeni na zatvor. Viši sud smanjio kazne

Foto: ilustracija

Koliko opasnosti vreba po internetu već je odavno poznato, ali i dalje, nažalost u očajanju i bezizlaznoj situaciji mnogi potežu za pronalaskom rješenja za svoj problem na globalnoj mreži. Upravo takve slučajeve i situacije vrebaju prevaranti koji ne prezaju ni od čega da ispune svoj glavni cilj - prevaru lakovjernijih ljudi.

Najplodnije tlo su oni koji su skloni vjerovanju u "vračanje", "gatanje" i slično, stoga se baš na tom području savjetuje veliki oprez i zaobilaženje lokacija takvih vrsta u širokom luku.

Ali nažalost, jednom Novljaninu desilo se upravo to - veoma teška prevara putem interneta koja je trajala od oktobra 2017 do juna 2019.

Faceboook stranica Alternativa Crna Gora, objavila je presudu koju je donio Sud u Herceg Novom protiv državljana Srbije N.S. i državljanke Srbije T.L. koji su prevarili državljanina Crne Gore G.S. obećavajući mu skidanje "crne magije".

"Iskoristili su tešku porodičnu situaciju ovog čovjeka, obećavajući mu skidanje "crne magije" tako što su optuženi:

...donosili vodu koja je navodno služila skidanju crne magije i čijim pripremanjem se navodno u Srbiji bavila optužena Lxxxx, postavljali mu magnete na ogradu oko kuće, vršili iskopavanja u dvorištu oštećenog tražeći dječje kosti za koje su tvrdili da su zakopane u dvorištu i davali amajlije koji služe zaštiti od magije, te mu lažno prikazali da je u njegovom dvorištu zakopano zlato koje je potrebno iskopati da bi se skinule čini sa njegove porodice.

Ovom prevarom su potpuno finansijski uništili čovjeka koji je prije susreta sa ovim prevarantima bio imućan čovjek, sa pošteno zarađenim kapitalom. Poslije susreta sa ovim prevarantima, bio je prinuđen da proda svoju kuću i izgubio je sva finansijska sredstva. Jedan dio novca otišao je i na "zelenaše" sa kojim su ga upoznali optuženi." - stoji u objavi.

"Ironija je to da je sudija ovu grupu prevaranata osudio dobrom kaznom od 3 godine za N.S. i 2 godine i 6 mjeseci za T.L. Međutim, Viši sud je te kazne smanjio na gotovo duplo manje! Sramna je činjenica da je ovim prevarantima smanjena kazna iako su potpuno uništili život ovog čovjeka." - navodi se u Facebook objavi Alternative Crna Gora o čemu svjedoči i Rješenje izdato na zahtjev Alternative Crna Gora od Osnovnog Suda u Herceg Novom.

Očaj i okolnosti u kojima se svi možemo naći mogu nas natjerati na svakakve nepromišljene poteze, ali kakva god situacija bila uvijek morate dobro razmisliti i paziti kome se obraćate i sa kim komunicirate putem interneta jer neko "sa druge strane" možda lovi baš Vas zato opreza nikad dosta, zaštitite sebe, pogotovo vašu djecu i ne vjerujte u laka i "bajkovita" rješenja jer takva se po pravilu - obijaju o glavu a od institucija očigledno nećete dobiti adekvatnu satisfakciju. Dakle, pamet u glavu!

Foto: Facebook Alternativa Crna Gora

Foto: Facebook Alternativa Crna Gora

Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN