• SVE VIJESTI

Uskoro raspored prijavljivanja za dječiji dodatak. Korisnici prava na materijalno bez odlaska u CZSR


U cilju izbjegavanja gužvi u centrima za socijalni rad i omogućavanja poštovanja epidemioloških mjera, građani će biti blagovremeno obavještavani o rasporedu prijavljivanja za dječji dodatak.

Prema najavljenom rasporedu biće potrebno da roditelj ili staratelj dođe u centar za socijalni rad u mjestu prebivališta, da na uvid ličnu kartu i jedinstvene matične brojeve (JMB) članova porodice.

Ako roditelji djeteta ne žive zajedno zbog razvoda ili razdvojenosti, zahtjev podnosi roditelj kome je povjereno starateljstvo nsad djetetom i sa kojim dijete živi o čemu je Centru za socijalni rad neophodno dostaviti dokaz, a o čemu će građani biti informisani do momenta početka podnošenja zahtjeva.

Kada je u pitanju postupak za priznavanje prava djeci koja već primaju dječiji dodatak po osnovu prava iz socijalne i dječje zaštite, zahvaljujući informacionom sistemu socijalnog staranja - Socijalnom kartonu, postupak je automatizovan tako da nije neophodno da građani ovim povodom dolaze u Centar za socijalni rad. Dodatak za djecu koja su ga i do sada primala biće isplaćivan u uvećanom iznosu, počev od oktobarskog obračuna.

Podsjetimo, dječiji dodatak ponovo se uvodi od 1. oktobra 2021. godine, a prvi dodaci za djecu biće isplaćeni sredinom novembra. Pravo imaju sva djeca do navršene šeste godine. Dodatak za djecu mogu ostvariti porodice koje su korisnici prava na materijalno obezbjeđenje, za četvrto i peto dijete u iznosu od 44 eura za svako dijete što će se po automatizmu evidentirati kroz Socijalni karton.

Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN