• SVE VIJESTI

(2 VIDEA) Fušeraj o trošku građana - I stajališta u Kumboru bez šrafova, razrovane ploče oko podzemnih kontejnera

Kada smo prije oko 3 mjeseca objavili video jednog našeg čitaoca u kojim smo prikazali kako na novom, tek postavljenom autobuskom stajalištu u Igalu na svaki stub konstrukcije nedostaje po jedan šraf koji povezuje stubove sa tlom, jer su umjesto sa 4 predviđena, stubovi pričvršćeni sa 3 šrafa, bili smo, pomalo čak i uvjereni da je to slučajan propust i nemar. Međutim, koliko slučajno može biti da se u Kumboru, na obadva stajališta ponovi ista situacija?

Autobuske stanice i podzemni kontejneri u Kumboru

Naime, na novim autobuskim stajalištima u tom mjestu (kod Torte za skretanje za Portonovi) - redom isti fušeraj. Na svih šest stubova, na obadvije autobuske stanice u Kumboru nedostaje po minimum 1 šraf a na ponekim stubovima čak i po 2 - od 4 koliko je predviđeno za ugradnju na svakom stubu pojedinačno. Kao i u Igalu, i ovdje se jasno vidi da četvrte rupice čak nisu ni probušene u beton. Samo jedan od ukupno 12 stubova na obadvije stanice pričvršćen je po propisu.

Pritom, nešto kao "bonus" dolazi i fušersko urađeno popločavanje oko novih podzemnih kontenera za smeće, odmah pored jednog od stajališta. Ti kontejneri postavljeni su relativno skoro, a ploče i staza oko njih su već potpuno razvaljene, što samo može biti rezultat fušerskog izvođenju radova.

Autobuska stanica u Igalu

Nećemo se ponovo zapitati gdje nestadoše šrafići, ali ćemo se ipak opet zapitati šta je sa sigurnošću jer ako je konstrktor predvidio 4 - onda trebaju ići 4 šrafa - vrlo jednostavno i bez "pametovanja".

Isto tako trebamo se i zapitati koga i zašto plaćamo da izvodi radove kojima je nedugo nakon toga potrebna popravka i sanacija - tj. dupli posao, kao i pitanje same stručnosti izvođača radova, nebitno u kojem preduzeću se taj kadar nalazio?

Paralelno sa odgovorima, možda čak i više, građanima koji sve ovo plaćaju, potrebna je odgovornost nadležnih.

Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN