• SVE VIJESTI

Još liberalnije mjere: Za penzionere turistički vaučeri, muzika uživo do ponoći, slobodan dolazak za državljane SAD i Kanade...


Danas su saopštene još liberalnije mjere. Plnirano je da mjere traju do 16. jula a u slučaju pogoršanja epidemiološke situacije, mjere će momentalno biti pooštrene u skladu sa situacijom. Evo novih mjera:

-Svi penzioneri koji se vakcinišu u julu prvom dozom vakcine protiv korona virusa dobijaju turistički vaučer u vrijednosti od 50 eura. To je saopštio Savjet za borbu protiv koronavirusa u sklopu novih mjera.

-Omogućava se jedan slobodan dan nakon vakcinacije zaposlenima u državnim institucijama. Preporučujemo privatnicima da slijede naš primjer. O našinu ostvarivanja ove mogućnosti, javnost će izvijestiti Ministarstvo javne uprave, digitalnog društva i medija.

-Svim državljanima Crne Gore koji su vakcinisani Sinofarm ili Sputnjik V vakcinom, u svrhu putovanja u inostranstvo, a ukoliko određena država to zahtijeva, omogućićemo besplatno PCR testiranje u Institutu za javno zdravlje. Nužno je da naši državljani imaju dokaz o putovanju i nužno je da država u koju idu zahtijeva PCR test. 

-Povećava se dozvoljeni broj navijača na sportskim događajima. Umjesto dosadašnjih 10 odsto, omogućava se da broj posjetilaca bude 30 odsto od ukupnog broja sjedišta.

-Produžava se termin izvođenja muzike uživo u baštama i na terasama ugostiteljskih objekata. Umjesto od 20 do 23 sata, muzika uživo na otvorenom može da se izvodi od 20 sati do ponoći.

-Širi se lista zemalja čiji državljani u Crnu Goru mogu da uđu bez testova ili dokaza o vakcinaciji protiv korona virusa. Od sjutra, u Crnu Goru, slobodno mogu da uđu državljani Sjedinjenih Američkih Država i Kanade.

Ove mjere važe do 16. jula. Međutim, u slučaju pogoršanja epidemiološke situacije, mjere će momentalno biti pooštrene u skladu sa situacijom.

Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN