• SVE VIJESTI

(VIDEO) Treće kašnjenje izgradnje vrtića na Savini. Kraj radova najavljen za 10 avgust


Zbog problema na terenu izvođač radova, nikšićki konzorcijum Roaming Montenegro doo, 9. juna podnio je zahtjev za novo produženje radova što je nadzor ocijenio opravdanim i predložio da se zahtjev usvoji tako da je novi rok za završetak izgradnje vrtića na Savini je 10. avgust.

Kako se navodi u Informaciji o zaključenju aneksa ugovora, za tekst aneksa je dobijena saglasnost Koordinacionog odbora zaduženog za praćenje realizacije projekta i KfW banke. Informacija o Aneksu br.1 Ugovora o rekonstrukciji JPU „Naša radost“ (klaster IV), dostavljena je prije potpisivanja Vladi Crne Gore na razmatranje i usvajanje.

Kao razlozi za produženje roka navode se naknadni radovi na uklanjanju objekta i pripremi terena, neusaglašenost projektne dokumentacije i nemogućnost angažovanja većeg broja radnika usljed epidemije izazvane korona virusom.

U obrazloženju se precizira da je nakon uklanjanja objekta izvršeno geotehničko ispitivanje tla i priprema terena za izgradnju novog objekta te da navedeni radovi predstavljaju naknadne radove čije je izvođenje prouzrokovalo potrebu za produženjem roka za 78 dana. 

Potom se navodi da je u martu 2021. godine nadzor odobrio produženje roka za 13 dana usljed izmjena tehničke dokumentacije kao i da je odobreno produženje roka za još 15 dana usljed organizacionih problema izazvanih COVID epidemijom.

"Ukupno produženje roka iznosi 106 dana, tako da je novi rok za završetak radova 10.08.2021. godine“ - navodi se u Informaciji. Podsjećanja radi, prvobitni rok za završetak radova prema ugovoru bio je 28.04.2021. godine što znači da se sa gradnjom vrtića kasni već oko 3 ipo mjeseca.

Informacija o potpisivanju ugovora usvojena je na sjednici Vlade Crne Gore od 12.12.2019. godine, dvije sedmice kasnije, 26.12.2019. potpisan je ugovor o rekonstrukciji između JPU „Naša radost“ i JV Roaming, Mezon doo Danilovgrad i Si-ing doo Podgorica, koji predstavlja Roaming Montenegro doo Nikšić a četiri mjeseca kasnije, 27.4.2020, izvođač je počeo sa pripremama gradilišta i uklanjanjem objekta.

Vrijednost ugovorenih radova iznosi 2.197.809,75 eura. Prvobitni rok za završetak radova bio je 365 dana.

Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN