• SVE VIJESTI

U 24 sata - 65 pregleda Novske Hitne pomoći. Ne budite bahati na putu - propuštajte ih!


Ministarstvo zdravlja saopštilo je da su ekipe jedinica Zavoda za hitnu medicinsku pomoć na teritoriji Crne Gore u prethodna 24 časa obavile ukupno 774 pregleda, ostvarena je 161 kućna posjeta i transportovano 56 pacijenata. Medicinske usluge pružene su i u 5 slučajeva povrijeđenih pacijenata u saobraćanim nezgodama. Od tog broja, Hercegnovska Hitna pomoć obavila je 65 pregleda i 6 kućnih posjeta. Transportovali su 6 pacijenata i u 3 slučaja pružili pomoć povrijeđenima u saobraćajnim nezgodama.

Tokom ljetnjeg perioda nije novost da su intervencije znatno češće, zato da bi bile uspješne, dio odgovornosti leži i na nama.

Nažalost, jako česta slika sa gradskih puteva je i ona kada kola Hitne, iako pod rotacijama i sirenama, ne mogu proći i čekaju zaglavljeni u koloni. Dešava se da je zbog uskih ulica i puteva prolazak zaista otežan, ali, podjednako često događa se i tužna slika bezobrazluka i bahatosti nekih vozača koji se jednostavno oglušuju i ne žele propustiti vozilo Hitne pomoći uprkos signalizaciji.

Hitna pomoć jedna je od onih službi koje bukvalno svakom od nas mogu zatrebati i za koju ne želimo da kasni. Zato kad idući put čujete sirene i vidite rotacije, razmislite šta da ide kod vas a ne može da prođe zbog nečijeg sebičluka. A kao ste za volanom, propustite ih, sklonite se, nigdje nećete zakasniti.

Zavod za hitnu medicinsku pomoć jedna je od najvažnijih karika zdravstvenog sistema Crne Gore i kako je nedavno istakla ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović, osnovni zadatak i cilj je da ga maksimalno i onoliko koliko je moguće unaprijedimo i omogućimo građanima još bolju, kvalitetniju i prevashodno bržu zdravstvenu uslugu.

Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN