• SVE VIJESTI

U akciji "Autobus" sankcionisana 84 vozača. Na putevima i dalje previše šklopocija


Akcija naziva "Autobus" koju je Uprava policije sprovela od 22 do 24 jula imala je za cilj pojačanu kontrolu vozača i vozila kojima se obavlja javni prevoz putnika, sa posebnim akcentom na kontrolu autobusa.Tokom akcije kontrolisan je 331 vozač i autobus, a sankcionisana su 84 vozača zbog počinjenih prekršaja.

“Uprava policije će i u narednom periodu, kako kroz preventivne, tako i reperesivne aktivnosti i pojačane kontrole, nastojati da utiče na poštovanje zakona i ponašanje učesnika u saobraćaju, radi smanjenja broja saobraćajnih nezgoda sa najtežim posljedicama. Takođe, koristimo priliku da još jednom upozorimo vozače, da usljed povećanog priliva turista, pa i vozila u saobraćaju, strpljivom i pažljivom vožnjom, posebno ka primorskim turističkim centrima, doprinesu svojoj i bezbjednosti ostalih učesnika u saobraćaju”, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Nema sumnje da su i poneki vozači autobusa bahati za volanom, ali je svakako veći i značajniji problem nesigurnost samih vozila. Definitivno ima "prezrelih" za isključivanje iz saobraćaja jer i samo letimičnim pogledom po putevima ili autobuskoj stanici svaki laik može vidjeti svakakve šklopocije kojima se obavlja prevoz putnika, uglavnom međugradski.

Ovakve akcije svakako su potrebne ali one moraju biti daleko oštrije, pogotovo što se radi o bezbjednosti i odgovornosti za ljudske živote. Najnoviji primjer deset poginulih osoba iz Kosovskog autobusa u Hrvatskoj treba biti dovoljno upozorenje.

Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN