• SVE VIJESTI

Kažnjava li Parking servis svakog podjednako?

Foto: Portal Novi

Pronaći parking u Herceg Novom prava je avantura tokom čitave godine a još kada dođe sezona, pronaći parking postaje nemoguća misija. Htjeli-nehtjeli, jednostavno se kao jedina opcija ponekad nameće parkiranje na nedozvoljenom mjestu, čime svjesno rizikujete kaznu ili, ako kojim slučajem i pronađete parking mjesto, parkirati legalno ali ni tada niste bezbjedni - pogotovo ako ste stranac. Naime, zbog nepoznavanja sistema i nerazumijevanja jezika, a potom i "nejasnih" aršina Parking servisa opet - rizikujete kaznu.

Kako piše Portal Novi, to što većina ima pretplatne karte, nije im sigurnost da će naći parking mjesto, pa su zato i mnogi građani nezadovoljni radom te gradske službe. Za svo vrijeme zaposlenici „Parking servisa“ neumorno kontrolišu parkirane automobile i „vrebaju“ priliku da napišu kaznu, pa makar i ako auto ne ometa saobraćaj i paerkiramo je na kratko. 

Nekom prođe i to da zakrči saobraćaj, pa gradski autobus Blue line i po 20 minuta kasni čekajući vozača da preparkira svoju limuzinu, dok neki imaju manje sreće, kao vozač iz Poljske, koji je za samo par minuta zaradio kaznu uprkos tome što je, kako se i vidi na fotografiji, imao kupljenu kartu, ali nije zaokružio datum.

Kakvu razglednicu nosi takav turista iz našeg grada? Osim što je zaradio kaznu, a ni sam neće znati zašto jer je kupio kartu, treba će mu i tumač, jer inkasanti Parking servisa prijave pišu samo na maternjem jeziku. Gdje nestade 15 minuta dozvoljenog parkinga bez kupovine karte, da li je svaki sekund bitan u ovom biznisu koji se razgranao po čitavom gradu? - piše Portal Novi.

Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN