• SVE VIJESTI

Na 18 lokacija u Herceg Novom morska voda odličnog kvaliteta



Rezultati analize koju je od 03. do 06. avgusta sproveo Institut za biologiju mora pokazali su da je morska voda na kupalištima u Herceg Novom, na većini lokacija, odličnog kvaliteta. Uzorkovana je voda na ukupno 21 lokaciji na području opštine, od čega je na 18 lokacija bila odličnog, a na 3 zadovoljavajućeg kvaliteta. 

U ostatku Bokokotorskog zaliva, u opštini Tivat, na 5 lokacija voda je bila odličnog kvaliteta, na 1 dobrog, a na 3 zadovoljavajućeg dok je na području opštine Kotor od ukupno 15 uzrokovanih lokacija, na 11 voda bila odličnog kvaliteta, na 3 dobrog i na 1 zadovoljavajućeg.

Na Crnogorskom primorju na 70,0% lokacija morska voda je bila odličnog kvaliteta, na 8,2% lokacija dobrog, dok je na 21,8% lokacija voda bila zadovoljavajućeg kvaliteta. Ovi rezultati potvrđuju da je morska voda na crnogorskim kupalištima dobrog kvaliteta, tj. da je sanitarno ispravna, te bezbjedna za kupanje i rekreaciju.

Klasifikacija voda za kupanje u okviru ovogodišnjeg Programa praćenja sanitarnog kvaliteta morske vode vrši se u skladu sa članom 8 Pravilnika o načinu i rokovima za sprovođenje mjera obezbjeđivanja očuvanja, zaštite i poboljšanja kvaliteta vode za kupanje (“Službeni list Crne Gore”, br. 028/19), kojim se vode za kupanje klasifikuju kao: „odlične“, „dobre“, „zadovoljavajuće“ i „loše“.

Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN