• SVE VIJESTI

Na novoj crnoj listi poreskih dužnika firme iz Herceg Novog. Zašto se dopušta da dođe do ovolikih iznosa?


Četiri firme nalaze se na novoj crnoj listi 200 poreskih obveznika sa najvećim iznosom poreskog duga po osnovu neplaćenog poreza na dodatu vrijednost, poreza na dobit, poreza na promet nepokretnosti i koncesija.

Neslavno prvo mjesto sa vrtoglavih 14,9 miliona eura duga zauzelo je DOO za proizvodnju, promet i usluge „Pantomarket“ u stečaju.

Na spisku se još nalaze kompanije Montri doo u stečaju sa dugom od 1,6 miliona eura, Vektra Boka sa dugom od 1,3 miliona eura, Goratex co sa dugom od 481,2 hiljade eura, Jadransko brodogradilište Bijela u stečaju sa dugom od 440,8 hiljada eura, Tažex sa dugom od 372,8 hiljada eura, Rudar doo sa dugom od 206,5 hiljada eura.

Kada je u pitanju lista 100 poreskih obveznika – najvećih dužnika po osnovu neplaćenih poreza i doprinosa iz i na lična primanja iz Herceg Novog, na spisku su Opšta bolnica Meljine u stečaju sa dugom od 2,7 miliona eura, Vektra Boka sa dugom od 2,03 miliona eura, Institut Igalo sa dugom od 1,1 milion eura, Jadransko brodogradilište Bijela u stečaju sa dugom od preko million eura, Tažex sa dugom od 364,8 hiljada eura, Montri doo u stečaju sa dugom od 233,7 hiljada eura, Montenegro project doo sa dugom od 156,3 hiljade eura.

Dok Uprava prihoda i carina tvrde da kod svih obveznika koji se nalaze na listama u kontinuitetu preduzima sve zakonom propisane mjere, uključujući i mjeru predlaganja stečaja, a sve u nastojanju da ne dozvoli rast poreskog duga, ostaje pitanje zašto se uopšte dopušta da do ovolikih dugovanja i dođe i to godinama unazad. Zbog ovakvih "privrednika" i države koja im to omogućuje, poreski obveznici - građani ove države, konstantno izvlače deblji kraj.

Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN