• SVE VIJESTI

Obezbeđenje sprečilo bivše radnike "Vektra Boke" da uđu u hotel "Plažu". Pozvali institucije da reaguju


Bivši radnici Vektra Boke koji su već više od 2 sedmice okupljeni na protestu ispred ulaza u hotel Plaža tražeći isplatu svojih potraživanja, pokušali su da uđu u hotel međutim u tome ih je spriječilo obezbjeđenje. 

Oni su da ostanu ispred ulaza hotela dok im se menadžment ne obrati a neki od njih su i legli na ulicu u namjeri da spriječe ulazak  i izlazak gostima hotela.

"Varate sve povjerioce zajedno sa nama. Varate državu, narod, opljačkali ste sopstvenu državu! Jedan dan ćete morati objasniti, a mi ćemo ovdje biti sve dok vi ne izađete i ne objasnite. Nećete izaći iz hotela bez novca. Spremite pare, dosta ste nas varali. Sve smo otkrili. Otkrili smo i da ste juče dobili pare, punu tašnu i znamo i ko je došao. Znamo i da ste ih juče odnijeli i znamo i kojim autom. To je već u tužilaštvu. Mi nećemo dozvoljavati da ulaze gosti i čekaćemo do daljnjeg." - rekao je Đorđe Rajak, Predsjednik NVO „Bivši radnici Vektra Boke“ u obraćanju menadžmentu nakon sprečavanja ulaska u hotel od strane obezbjeđenja.

U izjavi za medije Rajak navodi da je menadžment angažovao lično obezbjeđenje koje nema nikakvo obilježje zbog čega sumnjaju da je opet napravljena neka prevara.

On, u izjavi za lokalni javni servis, navodi da menadžment ne reaguje na njihove pozive i ne žele da ispune obaveze prema radnicima i državi.

"Interesuju nas samo radnička prava – socijalni prgram osnovnih zarada. To je nešto što u svijetu niko ne smije dotaći, a kod nas je drugačije. Ovo je mobing od strane uprave, a došli su u poziciju da angažuju ljude kako bi štitili kriminalna djela. Podjelili su nas po svim osnovama, i rasnoj i nacionalnoj." - rekao je Rajak za RTHN i pozvao Tužilaštvo da se odmah uključi i riješi problem radnika Vektra Boke jer je ovo za specijalno tužilaštvo, nije ni za radnike ni za policiju, kao i odjeljenje policije za privredni kriminal da što hitnije uđu u kompaniju i otkriju nezakonite stvari.

Radnici su saznali da je u hotelu Plaža tokom jula registrovano 767 gostiju, a od 1. do 15. avgusta 514 gostiju i navode da je na račun Vektra Boke za mjesec dana uplaćeno nepunih 30 000 eura dok je na račune radnika, po izvršnim sudskim presudama od prije četiri godine uplaćeno 25 000 i to, kako navodi Rajak, na insistiranje njih i Poreske uprave i tvrdi i da se hotel Plaža nije smio izdati trećem licu, što je menadžment uradio, navodno nekoj agenciji iz Bosne i Hercegovine.

"Upućujemo javno poziv svim relevantnim institucijama da dođu više i riješe problem da ovo ne bi dobilo veće razmjere. Večeras smo postupili mirno, kulturno i građanski, ali sledeći put, ne znam kako ćemo se suzdržati. Mi nemamo kud, nemamo za osnovne stvari, kazao je Rajak i poručio da će blokirati ulaz gostima dok im se neko ne obrati." - rekao je Rajak za RTHN i podsjetio da su podnijeli krivične prijave protiv kompletnog menadžmenta.

Potsjetimo, bivši radnici traže da im uplate poreze i doprinose, zaostale zarade, kao i sva potraživanja koja su potvrđena u sudskim postupcima i otpremnine a ispred Hotela Plaža danonoćno protestuju od 5. avgusta.

Izvor: RTHN

Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN