• SVE VIJESTI

Od 15 do 20 avgusta - XV Guitar Art Summer Fest, Herceg Novi


XV Guitar Art Summer Fest biće održan od 15. do 20. avgusta na više lokacija u Starom gradu u Herceg Novom, pod sloganom “Novi vijađ”. Novi krug, putovanje počinje nakon preduge pauze, za sve one koji su se uželjeli ljudi, muzike, koncerata i druženja.

Na svečanom otvaranju festivala nastupa jedan od trenutno najpopularnijih italijanskih sastava, gitarska senzacija “40 Fingers”, koja će po prvi put održati veliki koncert u Crnoj Gori 15. avgusta na Kanli Kuli u Herceg Novom.

Koncert je dio turneje “Guitar Rhapsody”, muzičko-scenski spektakl u okviru koga će ovaj poznati gitarski četverac predstaviti poznatu filmsku muziku, autorske pjesme, a potom slijedi energičan dio sa kultnim melodijama i popularnim obradama pop i rok hitova u posebnim aranžmanima za četiri gitare.

Njihov planetarni uspjeh počinje onog trenutka kada su snimili izvanrednu verziju Boemske Rapsodije grupe Kvin, koja je velikom brzinom premašila 5 miliona pregleda na njihovom Youtube kanalu.

Ulaznice dostupne na blagajni Herceg festa, svim info turističkim punktovima u Herceg Novom, kao i online putem sajta tickets.rs po cijeni od 20€.

Drugo veče festivala rezervisano je za dugo iščekivani koncert legendarne jugoslovenske grupe Ođila 16. avgusta na novskoj Kanli Kuli.

Ođila će u 30 godina dugoj karijeri, ovom prilikom po prvi put održati koncert na novskoj Kanli Kuli. Biće to prilika da publika čuje brojne bezvremenske rusko-romske hitove Ođile, kao što je muzika iz teatra “Romen” iz Moskve i muziku iz legendarnih filmova “Cigani lete u nebo”, “Moja slatka umiljata zver” …

Ulaznice dostupne na blagajni Herceg festa, svim info turističkim punktovima, kao i online putem sajta tickets.rs po ceijeni od 20€.

Na tvrđavi Forte Mare održaće se 18. avgusta flamenko koncert “Traces of flamenco” kvinteta Dragana Nikolića, a 19. avgusta poznati i nagrađivani crnogorski duo Srđan Bulatović & Darko Nikčević održaće koncert za sve ljubitelje gitare. Ulaznice za koncerte na sceni Forte Mare iznose 10 eura i prodavaće se pred koncert.

Festival tradicionalno organizuje i koncerte na Trgu Mića Pavlovića, poznatom i kao Trg od muzike, gdje će 17. avgusta nastupiti Minneapolis Guitar Duo koji dolazi iz Sjedinjenih Američkih Država, a na svečanom zatvaranju festivala 20. avgusta prvo će nastupati crnogorski gitaristi učesnici projekta Integracije 2, a zatim jedan od najvećih virtuoza klasične gitare Hubert Käppel iz Njemačke. Ulaz na koncerte je slobodan.

U okviru Guitar Visual Arta biće održana izložba od 15. do 20. avgusta “Druga strana ogledala ” Vitke Vujnović u galeriji SueRyder.

Ovo je sedma samostalna izložba novinarke i publiciste Vitke Vujnović jednim dijelom odraz je njene ljubavi prema njenim gradovima Herceg Novom i Beogradu, novskoj kulturnoj sceni, festivalima, posebno Guitar art summer festu… Takođe je svojevrsna posveta ljudima koje voli. Njena “Druga strana ogledala” je onaj odraz koji gradovi i ljudi ostavljaju u njenim očima i duši.

Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN