• SVE VIJESTI

Odbor direktora "Vektra Boke": Potraživanja nezakonita i nerealna. Radnici traže podršku građana

Hotel Plaža / Foto: Hercegnovska svaštara

Nakon početka danonoćnih protesta bivših radnika Vektra Boke ispred hotela Plaža koji traju od prošlog četvrtka , sa zahtjevom da im menadžment isplati sva potraživanja iz radnog odnosa, saopštenjem za javnost oglasio se Odbor direktora kompanije:

"Odbor direktora „Vektra Boka“ danas je razmatrao zahtjeve nevladine organizacije „Bivši radnici Boke“ i zaključio da su ti zahtjevi nezakoniti i nerelani i da će po Planu reorganizacije i shodno sudskim odlukama, koje se uglavnom odnose na pretprivatizacioni period, priznate obaveze biti isplaćene u narednim sedmicama." - stoji u saopštenju.

Navode kako je Odbor direktora konstatovao da su bivši radnici zabilježbom na imovinu Kompanije obezbijedili potraživanja i u izvršnim postupcima i blokadom računa krenuli u naplatu tih potraživanja pa se protesti organizuju samo sa ciljem da se Kompaniji nanese velika šteta u poslovanju.

"Odbor direktora je zaključio da se ispred hotela „Plaža“ dešavaju politički skupovi koje organizuju lokalne političke stranke i nevladina organizacija „Bivši radnici Boke“, ne sa ciljem da budu izmirena potraživanja bivših uposlenih nego da se spriječi realizacija turističke sezone i onemogući normalan rad i funkcionisanje uposlenih u hotelu." - navode u saopštenju i dodaju da će pokrenuti krivične prijave i tužbe.

"Odbor direktora pokrenuće nove krivične prijave i tužbe za nanijetu štetu protiv organizatora i svih učesnika protesta koji su ugrozili imovinu i poslovanje „Vektra Boka“ i zahtijeva od nadležnih i Državnog tužioca da sve navedeno imaju u vidu i hitno reaguju i omoguće normalan boravak gostiju u našem hotelu.

Odbor direktora preduzeće sve neophodne mjere da se omogući normalno funkcionisanje Kompanije i nikakvi dodatni pritisci i okupljanja neće doprinijeti rješavanju problema. Naprotiv, nanose ogromnu štetu za koju neko mora biti odgovoran, navedeno je u saopštenju Odbora direktora „Vektra Boke“." - zaključuje se u saopštenju za javnost.

Za to vrijeme bivši radnici  „Vektra Boke“ i dalje nastavljaju proteste ispred hotela Plaža do ispunjenja svih njihovih zahtjeva: uplatu doprinosa i poreza, zaostalih zarada, svih potraživanja koja su potvrđena u sudskim postupcima, kao i otpremnine, koje im, tvrde radnici, sleduju po zakonu.

Ujedno, upućuju poziv građanima da im se pridruže i daju podršku u ostvarivanju prava. 

Novo obraćanje učesnika protesta najavljeno je za danas u 19:30.

Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN