• SVE VIJESTI

Po nalogu SDT-a privedeni Dragan Brković, njegovi sinovi i Milić Popović. Moguća nova hapšenja


Po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) danas su privedeni biznismen Dragan Brković, njegovi sinovi Boris i Bojan, kao i izvršni direktor kompanije "Vektra" Milić Popović. nezvanično je potvrđeno TVCG.

Brkovići i Popović se, kako je nezvanično saopšteno, sumnjiče da su preko firmi čiji su vlasnici, prilikom privatizacije i reorganizacije, navodno, počinili brojne malverzacije i oštetili HTP Boka za više miliona eura. Oni će u zakonskom roku biti sprovedeni nadležnom Specijalnom državnom tužiocu. - javlja RTCG.

TV Vijesti dodaje i da su narednih dana moguća i nova hapšenja.

Podsjetimo, 2007 Vektra Montenegro je kupila 59,45 odsto akcijskog kapitala HTP Boka 2007.za 22,2 miliona eura i potpuno upropastila preduzeće. Nijedna pompezno obećana investicija nije realizovana već je firma uništavana. Hotel Tamaris je srušen, Hotel Igalo potpuno devastiran, veliki dio imovine i objekata je prodat u bescjenje, posebno nakon uvođenja stečaja 2015.

Bivši radnici koji protestuju ispred Hotela "Plaža" od 5. avgusta tražeći isplate svih potraživanja iz radnog odnosa, podnijeli su krivične prijave protiv kompletnog menadžmenta. Od Vrhovnog državnog tužilaštva i specijalnog tužioca Milivoja Katnića su tražili da se ispita privatizacija HTP Boka a pozvali su sve nadležne državne institucije da reaguju i da im pomognu da ostvare svoja prava.

Krivične prijave protiv Dragana Brkovića i bivših direktora državnih fondova, u čijem vlasništvu je bio dio akcijskog kapitala HTP Boka koji je kupila Vektra Montenegro, prije nekoliko dana podnijela je i Alternativa Crna Gora.

Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN