• SVE VIJESTI

Počeo protest bivših radnika Vektra Boke. Menadžment podnio prijavu protiv organizatora

Hotel Plaža / Foto: Hercegnovska svaštara

Kao što je bilo i najavljeno, od jutros je ispred hotela "Plaža" počeo protest bivših radnika "Vektra Boke" koji će, kako najavljuju, trajati do ispunjenja zahtjeva a to je ispunjavanje njihovih prava iz socijalnog programa.

Protest je počelo oko 50-ak bivših radnika Vektra Boke ali su neki morali odustati zbog zdravstvenog stanja. Ipak, ostali će, kako tvrde, biti istrajni i radikalizovati protest otpočinjanjem štrajka glađu ukoliko im se ne ispune zahtjevi.

Da li će doći do radikalizacije protesta znaće se sutra do kraja radnog dana do kada će vidjeti da li će im se obratiti neko iz menadžmenta kompanije.

"Za nas 240 radnika koje je Vektra Boka preuzela nakon privatizacije HTP Boke duguje se oko 5 miliona eura za neisplaćene zarade, sudskih presuda na kojima su nas zakidali, poreza i doprinosa zbog kojih ne možemo ostvariti penziju. Tražimo da kolegama koji su otišli u penziju nadoknade ono zbog čega primaju za 3 do 8% manje penzije. Mi koji imamo uslove za penziju, tužićemo ih jer nam nije uplaćivan radni staž i za to će morati snositi odgovornost kad tad." - saopštio je Đorđe Rajak, predsjednik NVO "Bivši radnici Vektra Boke" i istakao da Nema pregovora ni oko visina otpremnina te da ostaju pri zahtijevaju da ona bude 500 eura po godini radnog staža, što im sljeduje po svim konvencijama.

Nedugo nakon početka protesta saopštenje je izdao i menadžment kompanije.

Kako navode, grupa bivših radnika Vektra Boke je nezakonito blokirala Hotel „Plaža“ i napala imovinu i goste hotela a policija Herceg Novog profesionalno je intervenisala nakon zauzimanja hotelskog prostora od grupe bivših radnika.

U saopštenju se navodi i da je Menadžment protiv organizatora skupa podnio prijavu.

"Menadžmentu su dostavljeni i neralni zahtjevi te nevladine organizacije koja već duže vrijeme protestima i napadom na imovinu „Vektra Boka“ A.D. Herceg Novi vrši pritisak za realizaciju tih zahtjeva koji nijesu priznati od strane suda i prihvaćeni Planom za reorganizaciju. Tačno je da postoji dio neizmirenih potraživanja koja su predviđena Planom i menadžment nastoji da ta potraživanja izmiri u najkraćem roku. Smatramo da to ne može biti osnov da grupa penzionera i bivših radnika napada na imovinu, uznemirava goste i uposlene u jeku turističke sezone i protiv organizatora će biti podnijeta krivična prijava." - stoji u saopštenju menadžmenta.

Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN