• SVE VIJESTI

Policija rješila dva zločina: U Herceg Novom otet i mučen državljanin Srbije. Uhvaćene dvije kradljivice

Policija Herceg Novi / Foto: Hercegnovska svaštara

Kako je saopšteno iz Uprave policije, Službenici UP su u Herceg Novom uhapsili dvije osobe koje su jednu osobu mučile i nanijele joj teške tjelesne povrede i identifikovali dvije osobe koje su džeparenjem izvršile tešku krađu.

Zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično djelo protivpravno lišenje slobode u sticaju sa krivičnom djelom mučenjem i krivičnim djelom teška tjelesna povreda slobode su lišeni D.T.P. i M.P. iz Herceg Novog.

Oni su ovo djelo izvršili na štetu V.S. iz Republike Srbije na način što su 4. avgusta oštećenog pozvali u svoj stan, nakon čega su ga vezali i zadali mu povrede tupim predmetima ali i stavili mu tkaninu u usta kako ne bi mogao da doziva pomoć. Sumnja se da su osumnjičeni ovu osobu držali vezanu par sati.

Postupajući po naredbi sudije za istragu pripadnici policije su izvršili ulazak u stan i na licu mjesta zatekli osumnjičene i oštećenog koji je imao vidne povrede po glavi i tijelu. On je transportovan u medicinsku ustanovu gdje su mu konstatovane teške tjelesne povrede.

Sudija za istragu je nakon saslušanja kod tužioca za D.T.P. i M.P. donio rješenje o određivanju pritvora u trajanju od 30 dana zbog navedenih krivičnih djela. - navodi se u saopštenju Uprave policije.

Drugi slučaj koji je policija u Herceg Novom  rasvijetlila je krivično djelo teška krađa koja je izvršena na naročito drzak način. Za ovo djelo se terete S.Č. i V.V. državljanke Republike Hrvatske. 

One su, kako se sumnja, koristeći nepažnju, na Trgu Belavista, oštećenoj otkopčale torbu i iz nje otuđile novčanik u kojem se nalazio novac u iznosu od 1.800 eura, 10.000 dinara i lična dokumenta.

Pretresom stana u Budvi koji su koristile ove osobe pronađen je novac i vraćen oštećenoj.

Kriminalističkom obradom policija je došla do sumnje da su S.Č. i V.V. izvršile krivično djelo krađa na teritoriji Opštine Kotor.

Nakon završenih mjera i radnji osumnjičene su sprovedene na granični prelaz Debeli Brijeg uz Rješenje o zabrani ulaska u Crnu Goru izdato od strane granične policije, nakon čega su preuzeti od strane kolega iz hrvatske policije.

Za njima je bila raspisana lokalna potjernica na teritoriji Republike Hrvatske zbog džeparenja. - zaključuje se u saopštenju Uprave policije.

Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN