• SVE VIJESTI

Radnici Vektra Boke prekinuli protest - nastavljaju u ponedjeljak


Sinoć oko 21 sat, zbog pogoršanog zdravstvenog stanja dijela radnika, privremeno je prekinut protest ispred hotela "Plaža" te su radnici, za sada, odustali od štrajka glađu. Na protestu je sinoć bilo stotinjak radnika a, kako je najavljeno, protest će biti nastavljen u ponedjeljak u 8 sati uz nadu da će ovoga puta istrajati.

Kako je izjavio Đorđe Rajak, predsjednik NVO Bivši radnici Boke, Poreska uprava je odustala od zatvaranja hotela, navodno zbog gostiju. 

"Mi borbu nastavljamo argumentovano, ukazujući na njihove kriminalne radnje dokazima iz kojih se vidi da se na račun ne uplaćuje ništa. Kad su se zadnji put obratili medijima, uplatitli su nekih 1.000 eura, ne više, a gdje je novac od recimo 272 gostiju koliko ih je trenutno u hotelu? Samo priliv od zakupnine izdatih objekata trebalo bi da bude preko 200 hiljada eura na godišnjem nivou. Moguće da je taj iznos i veći jer oni pola uzimaju “na ruke”, ali neću da ulazim u to, da ne napravim problem zakupcima." rekao je Rajak i najavljuje da će sa Poreskom upravom biti napravljen dopunski zahtjev za ispitivanjem rada i snošenjem odgovornosti stečajnog upravnika.

Ni juče im se, prema njihovim riječima, iz menadžmenta niko nije obratio.

Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN