• SVE VIJESTI

Raspisani tenderi za regulaciju potoka Nemila i izgradnju pasarele u Bijeloj

Foto: ilustracija

Dva tendera, za izbor izvođača za regulaciju bujičnog potoka u Nemiloj i izgradnju nadzemne pasarele kod Panorame u Bijeloj raspisala je Uprava javnih radova.

Tender za izvođača radova na regulaciji bujičnog potoka Nemila, otvoren je do 1. oktobra a vrijednost radova procijenjena je na 195 hiljada eura.

Specifikacija predviđa rušenje postojećeg asfaltnog kolovoza do polovine puta, rušenje betonskih trotoara, postojeće armirano betonske kanalizacije, obalnih zidova, mašinski iskop zemlje za izradu novog armirano betonskog kanala, izradu nasipa oko kanala, izradu tamponskog sloja ispod nasipa, betoniranje i ugrađivanje elemenata novog hidrotehničkog tunela, rušenje postojeće arm. bet. ploče otvorenog – regulisanog – bujičnog potoka Nemila, gdje se izvodi nova „muljna kaseta“ itd.

Tender za izgradnju pasarele kod Panorame u Bijeloj, otvoren je do 4. oktobra a vrijednost radova procjenjena je na 99 hiljada eura.

Kako je najavljeno, pasarela bi trebala imati lift i biti prilagođena osobama sa invaliditetom.

Rokovi izvršenja ugovora za oba projekta su po 6 mjeseci od dana uvođenja izvođača u posao, dok je garantni rok za izvedene radove, za svaki projekat po 2 godine.

Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN