• SVE VIJESTI

Slučaj Vektra Boka: Alternativa Crna Gora podnijela krivične prijave. Traže hapšenje odgovornih


Na svojoj zvaničnoj Facebook stranici Alternativa Crna Gora objavila je da je kod Osnovnog suda u Herceg Novom podnijela je krivične prijave protiv pet lica te zatražila njihovo hapšenje i zadržavanje radi izbjegavanja uticaja na druge svjedoke i napuštanja zemlje.

Prijava su podnijeli protiv bivšeg direktora Investiciono-razvojog fonda Crne Gore Predraga Počeka, bivšeg direktora fonda PIO Crne Gore Dušana Perovića, bivšeg direktora Zavoda za zapošljavanje Crne Gore Zorana Jelića, bivšeg ministra održivog razvoja i turizma Predraga Sekulića kao i izvršnog direktora Vektra Boke Dragana Brkovića.

Kako navode u obrazloženju prijave su podnijeli jer je Brković postao vlasnik Vektra Boke tako što je kao garanciju za investiciju u hotel vrijednu 60.000.000 eura dao zemlju u selu Drijenak pored Kolašina ukupne površine 40.565 m2 i poslovne prostore na Žabljaku ukupne površine 1058 m2. Vrijednost imovine koju je potpisao kao garanciju nije ni približna u odnosu na onu koju je stekao. Sve to su “aminovali” svojim potpisom tadašnji funkcioneri Predrag Sekulović, Zoran Jelić, Dušan Perović i Predrag Poček.

"U prilogu je Aneks ugovora koji ne može da nestane. Biće im vrlo teško dokazati da zemlja pored Kolašina vrijedi 60.000.000 eura. Očito je u pitanju koruptivni ugovor sa ciljem sticanja protivpravne koristi." - navodi se u saopštenju Alternative i tvrde da su snovnom sudu kao dokaz dostavili i primjerak Aneksa ugovora iz 2011. godine.

Dodaju da je, prema izvorima Poreske uprave, hotel preko 677 dana u blokadi, za poreze i doprinose radnicima se duguje preko 1,2 miliona eura, a ukupna dugovanja prešla su 3,8 miliona eura.

Podsjećamo, danonoćni protest bivših radnika Vektra Boke ispred glavnog ulaza u Hotel Plaža kojim traže svoja potraživanja traje od 5. avgusta. Oni tvrde da je u hotelu oko 270 gostiju, ali na računu nema novca od boravišne takse. Takođe, nedavno je predsjednik NVO Bivši radnici Boke, Đorđe Rajak, rekao da protiv menadžmenta spremaju nove krivične prijave.

Izvor: Facebook Alternativa Crna Gora

Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN