• SVE VIJESTI

Ulazaka u CG 4% više nego 2019. Gost iz Zrenjanina za Svaštaru: Prezadovoljni smo, u Herceg Novi dolazimo opet


Ovogodišnja turistička sezona, ako je suditi prema brojkama, ruši rekorde. Prema najnovijim podacima koje je od MUP-a dobio i saopštio ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović, od početka avgusta do jučerašnjeg dana u Crnu Goru je ušlo skoro 380.000 stranaca, što je za 4% više nego u istom periodu rekordne 2019. godine. 

Da sezona zaista ruši rekorde, bolje od bilo kakvih brojki, svjedoče i dokazi sa terena sa kojima se svakodnevno susrećemo, gotovo nepregledne automobilske kolone od ulaska u grad iz Meljina, ali i od rivijere, gužve na plažama, kao i rijeke ljudi tokom ovih avgustovskih večeri. Baš kao u najboljim godinama.

I prema zajedničkoj ocjeni tri privatna izdavalaca apartmana sa kojima smo porazgovarali, sezona je bolja jer se ove godine, za razliku od 2019-e traži krevet više a od kraja jula mjeseca u široj okolini grada i Igalu praktično je nemoguće naći slobodan ležaj.

Razloge za ovako uspješnu sezonu mnogi vide u konačnom ispunjenju želje za toliko potrebnim putovanjem, promjenom i - odmorom od konstantnih korona-pritisaka.

A odmor je bio neophodan i sagovorniku našeg news bloga, jednom od brojnih turista u našem gradu.

Marko Perović iz Zrenjanina u Herceg Novom, odnosno u Igalu gdje su odsjeli, je prvi put. Na početku razgovora priznaje da je ipak "krivac" zašto je došao u naš grad - njegova djevojka kojoj je prepustio konačnu odluku.

"I nisam zažalio. Jednostavno sve mi se sviđa u gradu. Jako mi se sviđa što je sve nekako živahno, stvarno nemam zamerki." - priča nam Marko.

Na naše pitanje šta bi najviše izdvojio, Marko se nije dvoumio:
Marko Perović / Foto: Hercegnovska svaštara

"Definitivno plaža. Volim plitko more na ovim plažama u Igalu, jako mi je prijalo. Jednostavno sednem i - uživam."

Nezaobilazna tema svakako je i kupovina potrepština. Gotovo po pravilu pred svaku sezonu pojavljuju se špekulacije o velikoj skupoći, preskupim namirnicama i slično.

Naš sagovornik po tom pitanju je kratak i jasan:

"Cene su baš OK, vrlo slične kao i u Zrenjaninu. Nešto je skuplje, nešto jeftinije ali nema neke velike razlike."

Iako smo mogli pretpostaviti odgovor, ipak smo pitali kako je zadovoljan smještajem, da li će preporučiti i, naravno, da li će opet za odmor izabrati naš grad?

I - bili smo u pravu.

"Našli smo stvarno savršen smeštaj a Herceg Novi definitivno preporučujemo i sigurno se vidimo opet." - zaključuje naš sagovornik iz Zrenjanina, dodajući da mu je deset dana jako brzo prošlo.

Iako su brojke vrlo bitne, ipak, mi kao domaćini, ali i turistički radnici, kao i sama državna vlast, ne smijemo zaboraviti jedino mjerilo koje bi trebalo biti važno jednom turističkom gradu i državi, građanima i institucijama a to je - zadovoljan gost koji se ponovo vraća.

Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN