• SVE VIJESTI

Uprava javnih radova CG i Opština Herceg Novi: Sledeće sedmice tenderi od preko pola miliona eura

Foto: Opština HN

Predstavnici Uprave javnih radova Crne Gore, na čelu sa v.d. direktorom Borom Lučićem, posjetili su danas Opštinu Herceg Novi, gdje su sa predsjednikom Stevanom Katićem i saradnicima razgovarali o modelima realizacije brojnih projekata u našem gradu u predstojećem periodu.

Sastanku u Kabinetu predsjednika Opštine prethodio je obilazak nekoliko lokacija na kojima se u narednom periodu očekuju radovi izgradnje, sanacije i rekonstrukcije, a to su naselje Bijela – izgradnja pasarele i naselje Nemila – regulacija vodotoka kod kružnog toka. Za oba projekta se očekuje raspisavanje tenderskog postupka tokom sledeće sedmice.

Današnja posjeta našem gradu je bila prilika i da predstavnici Uprave javnih radova i lokalne samouprave zajedno obiđu Srbinu, odnosno lokaciju „Srpske zakladne pomorske škole“ osnovane još 1858. godine. Dogovoreno je da se krene sa izradom projektne dokumentacije, za šta su sredstva obezbijeđena u budžetu Uprave javnih radova.

Izrada projektne dokumentacije za rekonstruckiju škole u Srbini, sanacija klizišta i tvrđave Kanli kula, spajanje naselja Zelenika na glavni kanalizacioni kolektor i sanacija puta od Doma penzionera do magistrale, izgradnja pasarele u Bijeloj i regulacija vodotoka Nemila projekti su koji će biti realizovani u toku ove godine.

Pored tih, na sastanku se razgovaralo i o projektima koji će biti kandidovani da se finansiraju iz kapitalnog budžeta države za sledeću godinu. Između ostalih, to su: izgradnja nove škole u Igalu, izgradnja pristupne saobraćajnice za novu autobusku stanicu, izgradnja projekta novog stadiona FK Igalo, vodosnabdijevanje naselja Kameno, kao i izgradnja putne infrastrukture i prve faze vodovodne infrastrukture na poluostrvu Luštica.

Preko Uprave javnih radova Crne Gore realizovaće se investicije za Herceg Novi u vrijednosti od oko milion i po eura u ovoj godini, a već je potpisan i ugovor sa Opštinom za izgradnju lokalne putne infrastrukture u vrijednosti od 130 hiljada eura, za šta će tender biti raspisan tokom naredne sedmice.

Sastanku su prisustvovali i Bojana Mitrić i Milica Bakić iz Uprave javnih radova, kao i potpredsjednica Vesna Samardžić, menadžer Opštine Dušan Vukić, direktor Agencije za izgradnju i razvoj grada Aleksandar Kovačević, savjetnik predsjednika Nenad Vitomirović i predsjednik Mjesne zajednice Bijela, Nikola Samardžić.

Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN