• SVE VIJESTI

(VIDEO) Obilježeno 50 godina mažoretki - Defile kroz grad oduševio publiku

Veličanstvenim defileom kroz grad protekle subote, Novske mažoretke obilježile su 50 godina od osnivanja.

U defileu su, kako je i najavljeno, učestvovale mažoretke koje su biile članice u nekom periodu postojanja ansambla od osnivanja do danas a koje su bile u mogućnosti da prisustvuju.

Početak defilea tačno u 20 časova na glavnom gradskom trgu, označili su trombonjeri nakon čega se skalama ispod Sahat-kule počela slivati rijeka članica Mažoret sastava počevši od prvih generacija sve do današnjih uz pratnju Gradske muzike Herceg Novi.

U defileu je učestvovalo nekoliko desetina mažoretki koje su izazvale ovacije i oduševljene Novljana i gostiju našeg grada, a svakako najveću pažnju zaplijenile su upravo prve generacije koje nisu mogle ni htjele sakriti radost i sjećanje na neka daleko bolja vremena koje današnje generacije, na žalost, ne poznaju.

Pored muzike i mnogobrojnih građana, špalir su pratili čak i alarmi izazvani pucnjevima trombonjera.

Zajedno sa publikom Mažoretke su defile završile na platou nove javne garaže uz počasni prolazak veteranki i druženje sa publikom.

Nažalost, na ovako veličanstvenom i značajnom jubileju, niko od rukovodstva opštine nije se obratio sa makar nekoliko prigodnih rečenica a uz to, niko nije našao za shodno da na plato iznese nekoliko reflektora i obezbijedi osvetljenje zbog čega se moralo pribjeći improvizaciji. Svakako jako razočaravajuće i nedolično ovako bitnom jubileju.

Nakon završetka defila, mažoretke i Novljani nastavili su druženje u paviljonu Gradske Muzike uz posluženje za koje se pobrinula NVO „Bonaca“.

Tom prilikom, članicama su uručene i zahvalnice za doprinos radu ansambla.

Kako je izgledao defile od početka do kraja pogledajte u našem videu.





Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN