• SVE VIJESTI

Dubrovnik: Kraj turističke sezone ni na vidiku. Juče 48 avio-linija iz 21 države

Foto: shutterstock

Aerodrom Dubrovnik juče je imao gotovo 100 polijetanja i slijetanja komercijalnih aviona na redovnim linijama prema čak 21 državi. U odnosu na isti period prošle godine, povećanje je veliko s obzirom na to da redovnih međunarodnih linija u istom periodu prošle godine gotovo više i nije bilo.

U Dubrovniku je juče bilo vrlo prometno, uprkos tome što smo na kraju septembra. Sletjeli su avioni sa čak 48 redovnih linija, najviše iz Francuske i Velike Britanije.

Kraj ljetne sezone, odnosno postezone, u Dubrovniku još nije na vidiku. Juče je u Dubrovnik sletjelo 7 aviona iz Francuske (3 iz Pariza, 2 iz Nanta, te po jedan iz Marseja i Liona). Isti broj letova i s tržišta Velike Britanije (4 leta iz Londona, 2 iz Mančestera, po jedan iz Edinburga i Birmingema).

Turisti iz Francuske i Velike Britanije još uvijek dolaze na odmor u Dubrovnik u većem broju, što potvrđuje i visok postotak popunjenosti aviona na današnjim letovima prema Aerodromu Dubrovnik.

Valja istaknuti da su iz Njujorka u Dubrovnik takođe juče stigla dva aviona tipa B767-300ER, United Airlinesa i Delta Air Linesa, a obje su se kompanije pohvalile visokim interesom putnika za Dubrovnikom u ovoj ljetnoj sezoni.

Uz tri spomenuta tržišta, valja spomenuti i letove prema Poljskoj, Belgiji, Njemačkoj, Nizozemskoj, Španiji i Rusiji.

U Dubrovnik su još sletjeli i avioni iz Atine, Rima, Osla, Kopenhagena, Dablina, Praga, Beča, Ženeve, Rige, Zagreba i Istanbula, a za danas je na aerodromu Čilipi najavljeno prisustvo još većeg broja stranih avioprevoznika i redovnih linija.

Red letenja za prvu polovinu oktobra je potvrđen od strane velikog broja aviokompanija pa će krajnji jug Hrvatske pred sami početak zimskog reda letenja takođe biti dobro povezan s brojnim evropskim odredištima, a najveći broj letova u oktobru se očekuje prema Londonu.

Izvor: CDM/croatianaviation.com

Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN