• SVE VIJESTI

Francuski Le Figaro: Crna Gora - atraktivna destinacija koju vrijedi posjetiti


Prestižni francuski magazin Le Figaro objavio je članak o Crnoj Gori kao atraktivnoj turističkoj destinaciji koju vrijedi posjetiti, saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacije (NTO).

Oni su kazali da novinari francuskog magazina, koji su u organizaciji NTO boravili u studijskoj posjeti Crnoj Gori, u članku nijesu krili oduševljenje.

„Njena obala je jedna od najsjajnijih na Mediteranu, dok se na sjeveru mogu naizmjenično pronaći divlja jezera, duboki kanjoni i netaknuti vrhovi“, navedeno je u članku Le Figaroa.

Novinari su posebno istakli da Crna Gora ima veliki broj pravoslavnih i katoličkih crkvi, kao i džamija i da je u stvari jezgro Balkana pod suncem. Bokokotorski zaliv je predstavljen kao predio nestvarne ljepote i mješavina jezera u Švajcarskoj, norveških fjordova i venecijanske lagune.

„Osim toga, u članku se navodi, da u tom predjelu svaki ćošak na ulici predstavlja jednu stranu istorije i da se uticaj Mletačke republike i njihova elegancija može pronaći na cijeloj crnogorskoj obali“, kazali su iz NTO.

Novinari su bili impresionirani Skadarskim jezerom, brojem i vrstama ptica koje se na njemu nalaze, kao i okolnim selima i njihovim načinom života. Poseban utisak na njih je ostavila Pavlova strana i pogled koji se pruža sa tog dijela, koji su nazvali Amazon Balkana.

Svoju priču završavaju sa Prokletijama. Dolaskom u dolinu Grebaje uočili su očaravajući alpski pejzaž, sa livadama punim cvijeća i impresivnim vrhovima.

„Svojom ljepotom i vrhovima sa oštrim grebenima, koji stoje uspravno prema nebu izdvajaju se Volušnica i Talijanka, a ukoliko se odvažite da krenete u osvajanje ovih vrhova obavezno koristite pomoć vodiča“, preporučili su čitaocima i dodali da ne treba da ih zavara činjenica da je Crna Gora teritorijalno mala zemlja.

U članku se navodi i da je pravo čudo kako je „ta mala zemlja“ zapravo toliko velika, a njena kompaktna geografija nudi beskrajne horizonte.

Izvor: FOS media

Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN