• SVE VIJESTI

Ministarstvo prosvjete: Distribucija udžbenika privedena kraju, ovih dana počinje dopuna

Udžbenici / Foto: ilustracija

Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta saopštilo je da su prvog dana nastave u novoj školskoj godini, crnogorske osnovce po prvi put dočekali besplatni udžbenici, da je završena posljednja trijada distribucije kao i da je do sad podijeljeno 981.275 udžbenika. 

Kako dodaju iz tog Vladinog resora, narednih dana počinje dopuna udžbeničkih kompleta koja će se realizovati zbog naknadnih upisa, prepisa, ispisa i zbog štampanja udžbenika za drugi strani jezik, nakon čega će biti dostignuta cifra od preko milion i 100.000 distribuiranih udžbenika.

"Izdvajanje sredstava za besplatne udžbenike i pružanje takvog vida podrške obrazovanju, predstavljalo je ključni prioritet Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta. Takođe, organizacija samog ovog projekta bila je izuzetno zahtjevna, te ovim putem želimo da iskažemo posebnu zahvalnost nastavnicima koji su dali svoj puni doprinos kako bi se u predviđenom roku, uz poštovanje svih epidemioloških mjera, uspješno izvršila raspodjela udžbenika." - navodi se u saopštenju Ministarstva.

Dodaju da je Ministarstvo sa početkom školske godine, 1. septembra, ispunilo najveći pioritet, a to je povratak svih đaka u školske klupe kao i da su posebno zadovoljni uspješnim početkom školske godine, ali svjesni su i izazova koji čekaju. 

"Najveći od njih, svakako je proces organizacije nastavnog plana i programa i reforma obrazovanja na svim nivoima. MPNKS će nastaviti sa pružanjem podrške svim zahtjevima obrazovnih ustanova, i sa radom na poboljšanju uslova u obrazovnom sistemu, kako bi naša djeca sticala nova, što kvalitetnija znanja i iskustva." - poručuju iz Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta.

Izvor: Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta

Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN