• SVE VIJESTI

Počela dodjela pomoći koja je izazvala burne reakcije. U Crvenom krstu u toku raspodjela 3 l ulja


Crveni krst Herceg Novi započeo je podjelu 3 litre ulja za korisnike najniže penzije i korisnike materijalnog obezbjeđenja porodice. Raspodjela se vrši od 10h do 14 h na osnovu dostavljenih spiskova. saopšteno je na Facebook stranici ove institucije.

Iz Crvenog krsta obavještavaju korisnike da sa sobom, prilikom preuzimanja, moraju imati identifikacioni dokument a ukoliko korisnik iz opravdanih razloga nije u mogućnosti da preuzme pomoć (stara, bolesna, invalidna lica sa udaljenih seoskih područija...), Crveni krst Herceg Novi će pomoć uručiti na kućnu adresu.

Krajnji rok za distribuciju pomoći je 30. septembar 2021. godine a obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju apeluju na korisnike da svoje pravo iskoriste blagovremeno i poštujući propisane mjere, nose zaštitnu masku i drže distancu prilikom preuzimanja pomoći. - navodi se u saopštenju na Facebook stranicama Crvenog krsta Herceg Novi.

Podsjetimo, odluku Ministarstva finansija i socijalnog staranja o dodjeli 3 litre ulja socijalno ugroženom stanovništvu, mnogi su dočekali "na nož". Reakcije javnosti su redom bile negativne i izazvale brojne posprdne komentare a mnogi su je doživjeli i kao čistu uvredu i poniženje.

Kako je krajem avgusta saopštilo Ministarstvo finansija i socijalnog staranja prema predloženom Programu pomoći socijalno ugroženom stanovništvu, pravo na dodjelu jestivog ulja ima 7,9 hiljada korisnika materijalnog obezbjeđenja i oko 16,46 hiljada korisnika najniže penzije u nominalnom iznosu 147,08 eura, koji su to pravo ostvarili u julu, što ukupno čini 24,36 hiljada korisnika a Vlada je na predlog Ministarstva ekonomskog razvoja, opredijelila 64 hiljade litara ulja koje je nabavljeno istovremeno sa pšenicom iz uvoza i upisano kao državna imovina.

Podsjećanja radi, vrijednost 3 litre ulja u maloprodaji kreće se od 4,5 (ako je na akciji) do 6 eura a sve i da se dođe i do koje lite više - vrijednost neće preći 10 eura. 

Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN