• SVE VIJESTI

Bijela: Transformers posjetio Dom kulture

Foto: Opština HN

Na platou ispred Doma kulture u Bijeloj postavljena je neobična skulptura koja izaziva pažnju prolaznika - transformers „Černobil“.

Transformers Černobil je robot izgrađen od metalnog otpada sakupljenog sa deponije i predstavlja vezu čovjeka i mašine. Kako je ovo remek djelo umjetnika Danila Baletića za kratko vrijeme pokupilo simpatije domaće ali i svjetske publike, naša misija je bila stvoriti priliku da naši sugrađani svjedoče ovoj vrsti umjetnosti. Moćni Černobil svojim izgledom poručuje da čuvamo Zemlju koja je naš jedini dom. poručuju iz Agencije za izgradnju i razvoj Herceg Novog na svojim Facebook stranicama.

Robot visok tri metra i izrađen od autootpada djelo je crnogorskog umjetnika Danila Baletića, a postavljen je u saradnji sa Agencijom za izgradnju i razvoj Herceg Novog i Mjesnom zajednicom Bijela.

Baletić je svojim jedinstvenim sklupturama od auto otpada osvojio publiku, ne samo u Crnoj Gori, već i u svijetu. Nakon što su čuvali Podgoricu, njegovi roboti nastavili su misiju posjećujući i druge gradove regiona, Evrope i svijeta, a jedan od njih sada je u Herceg Novom.

Svojim sklupturama od auto otpada Baletić želi da podigne svijest o očuvanju životne sredine. Strast prema robotima, inspirisana borbom dobra i zla, dovela je autora do izrade ovog umjetničkog djela čija je tema ponovna upotreba materijala i održivost robotike.

Zanimljivo je da su Danilovi roboti krasili dvorište muzeja proslavljenog glumca Arnolda Švarcenegera, a među njegovom kolekcijom transformersa malazi se i jedan posvećen teniseru Novaku Đokoviću.

Izvor: Facebook Opština HN


Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN