• SVE VIJESTI

Osnovna škola "Milan Vuković" obilježava svoj Dan


Hercegnovska osnovna škola "Milan Vuković" obilježava svoj dan.

Radi epidemiološke situacije klasične proslave neće biti, ali Dan škole se ipak obilježava nizom aktivnosti. Ovih dana na Facebook stranicama škole objavljen je prigodni kolažni video zapis a štampan je i školski list "Luč". Pored toga, učenici petog razreda su sa profesorom razredne nastave Vukom Jaridićem i profesorom fizičkog vaspitanja Brankom Rašovićem, zasadili sadnice limuna i masline koje je Savjet roditelja, na inicijativu članice Savjeta Dare Vukadinović, poklonio školi. Još jedan poklon školi darovala je učenica devetog razreda Ekaterina Kortel, koja je tokom tri dana oslikalvala mural uz instrukcije profesorice likovne kulture Suzane Vuksanović.

Osnovna škola „Milan Vuković“, ime nosi po učitelju sa Poda i učesniku NOR-a i najstarija je škola u Herceg Novom. Kao zadužbinska škola u Srbini počela je sa radom 1858. godine kao Zakladna škola. Školska zgrada sagrađena je zavještanjima tri dobrotvora: Jovana Bošković, Đura Đurovića, i Jevrosime Laketić rođene Vladislavić.

U zgradi u Srbini radilo se do katastrofalnog zemljotresa 1979. godine. Do 1982. godine Škola je radila u objektima drugih škola, a tada je otvoren novi školski objekat na Savini u kojoj funkcioniše i danas.

Izvor: skolamvhn.wordpress.com

Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN