• SVE VIJESTI

Ovog vikenda prelazak na zimsko računanje vremena. Ukidanja još nema a kad će - ne zna se

Foto: shutterstock

Iako bi mnogi od nas voljeli vratiti vrijeme u kojem bi mnogo toga sigurno napravili drugačije, to nažalost nije moguće stoga se jedino možemo "poigrati" samo kazaljkama na satovima.

Vrijeme ćemo opet "vratiti" sat vremena pomjerajući ovog vikenda, u noći između subote i nedjelje, časovnike sa 3:00 na 2:00 jer tada počinje zimsko računanje vremena.

Nažalost, iako je najavljivano, sve beskorisnije "prebacivanje" sa ljetnjeg na zimsko računanje vremena i obrnuto ipak, po svemu sudeći, neće tako brzo postati prošlost jer uprkos tome što je još u martu 2019 Evropski parlament izglasao ukidanje ove besmislice upravo krajem ove godine, što znači da je ovo trebalo biti posljednje pomjeranje sata, Evropske države ne samo da nisu ni blizu dogovora o usklađivanju i određivanja koje će se računanje primjenjivati, već su čitavu stvar donekle i zanemarile jer izglasana odluka EP-a nije obavezujuća.

Kada će do ukidanja doći još uvijek se, u stvari - ne zna., a za to vrijeme, ako je za utjehu, ovog vikenda spavamo sat duže.

Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN