• SVE VIJESTI

Brošure "Herceg Novi vodič za djecu" u svim novskim školama

Foto: Opština HN

U toku trajanja Male maštovite fešte koju je Turistička organizacija Herceg Novi organizovala u periodu od 07. do 14. novembra kroz evropski projekat Wonder, primijećeno je veliko interesovanje roditelja i najmlađih za prvom izrađenom brošurom „Herceg-Novi, vodič za djecu – Child friendly guide“. Uvažavajući potrebe, Turistička organizacija je u tijesnoj saradnji sa direktorima četiri novske osnovne škole, mališanima distribuirala 1.400 primjeraka ovog promo materijala, saopšteno je iz Turističke organizacije Herceg Novi.

Sadržaj brošure podijeljen je u dva dijela i ima edukativni i zabavni karakter. Kroz kratke, djeci prilagođene tekstove, najmlađa populacija upoznaje se sa gradom, tvrđavama, kulturom, zanimljivim mjestima, znamenitim ljudima koji su u njemu živjeli i stvarali... Vodič je izrađen dvojezično, na našem i engleskom jeziku, kako bi baza djece koja ga mogu koristiti bila što šira. Namijenjen je kako malim Novljanima tako i mališanima koji kao posjetioci dolaze u naš grad. Tekstove prate pažljivo odabrane fotografije i animacije koje ovaj edukativno zabavni materijal čine slikovitijim i zanimljivijim.

Svojim prisustvom na aktivnostima, djeca su promovisala različite oblike sportskih, kulturnih, zabavnih, edukativnih i kreativnih sadržaja zbog dodatnog prilagođavanja najmlađima, a sve u cilju prepoznavanja Herceg Novog kao child-friendly destinacije. Takođe, mališani su pokazali da je promo materijal izrađen po njihovoj mjeri, nezaobilazna karika na putu do veće vidljivosti destinacije prilagođene za boravak djece koja su na emitivnim tržištima prepoznata kao značajna ciljna grupa.

„Zahvaljujemo svima koji su donirali fotografije ili svojim sugestijama i savjetima iz specifičnih oblasti unaprijedili kroz projekat Wonder zadati koncept za izradu Vodiča, te na taj način postali dio tima koji je kreirao prvi turistički promo materijal za najmlađe“, poručuju iz TOHN.

Za sve zainteresovane brošura je dostupna u informativnim biroima Turističke organizacije Herceg Novi, na glavnom gradskom trgu i u Igalu.

Izvor: Opština HN

Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN