• SVE VIJESTI

Naredne godine prihod od morskog dobra oko 900.000 eura. Većina sredstava za investicije


Najavljeni kapitalni projekti u zoni morskog dobra su od velikog značaja za opštinu Herceg Novi, poručeno je sa sastanka predstavnika Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore i Opštine Herceg Novi.O planiranim ulaganjima u unaprijeđenje infrastrukture i međusobnoj saradnji su sa direktorom Morskog dobra Mladenom Mikijeljom i njegovim saradnicima razgovarali predsjednik Skupštine opštine Ivan Otović, odbornica Vesna Samardžić i direktor Agencije sa gazdovanje gradskom lukom Božo Ukropina.

Očekivani prihodi po osnovu naknada za korišćenje morskog dobra u 2022. godini sa teritorije opštine Herceg Novi će biti oko 900.000,00 eura, a od čega će veći dio biti utrošen kroz kapitalne investicije, saopšteno je iz Morskog dobra.

“Uvažavajući zahtjeve lokalne samouprave i samo učešće u izradi Plana investicionih aktivnosti za 2022. godinu, uspostavićemo novi sistem u kojem će planiranje i izgradnja kapitalnih projekata biti bazirana upravo na zahtjevima lokalnih samouprava”, kazao je direktor Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore, Mladen Mikijelj.

Sa trenutnom situacijom u zoni morskog dobra prisutne je u ime Opštine Herceg Novi upoznala Vesna Samardžić, koja vjeruje da će zajedničkom saradnjom biti na obostrano zadovoljstvo sprovedeni svi planom predviđeni projekti. Ona je stavila akcenat na rekonstrukciju i popločavanje šetališta od Meljina do hotela „Plaža“, za koju je neophodno obezbijediti projektnu dokumentaciju sa predmjerom i predračunom radova, što će biti završeno do maja naredne godine, kako bi se krajem septembra mjeseca moglo početi sa izvođenjem radova.

Jedan od prioriteta je i uređenje platoa oko spomenika Kralju Tvrtku I Kotromaniću, osnivaču Herceg Novog. Zbog važnosti ličnosti Tvrtka I za grad neophodno je, iako se radi o relativno maloj površini oko spomenika, sa posebnom pažnjom pristupiti realizaciji ovog projekta. Učesnici sastanka su se saglasili sa značajem đto skorijeg uređenja platoa oko spomenika i rečeno je da se istom može pristupiti nakon kompletne izrade projektne dokumentacije.

Izrada projekta šetališta u Igalu u dužini od 1200m, nastavak izgradnje šetališta od Bijele do Kamenara, kao i razmatranje mogućnosti spajanja šetališta od plaže Zmijice do Kumbora, samo su neke od aktivnosti koje će biti predviđene budžetom za 2022. godinu.

Raspisan je tender za izradu Glavnog projekta pješačke staze od željezničkog mosta do plaže Zmijice u Zelenici, u dužini od 300m. Ukoliko sve bude išlo po planu, nastaviće se aktivnosti u pravcu realizacije izgradnje šetališta.

Kako navode iz Morskog dobra, u toku je raspisivanje tendera za nabavku i postavku mobilijara (klupe i kante za otpatke) za cijelo crnogorsko primorje, a dio će biti namijenjen i hercegnovskoj opštini.

Na sastanku je razgovarano o aktuelnim i budućim projektima, kao i problematici koja se odnosi na plaže, javnu rasvjetu u zoni morskog dobra i izgradnju rampi za osobe sa invaliditetom.

Predstavnike Opštine Herceg Novi su, pored direktora Javnog preduzeća Morsko dobro Mladena Mikijelja, ugostili rukovodilac Službe za uređenje i izgradnju Vukašin Mijatović i njegovi saradnici.

Izvor: JP Morsko dobro

Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN