• SVE VIJESTI

Ublažene mjere: Dozvoljen rad lokala nakon ponoći tokom praznika, na proslave uz potvrdu


Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović kazala je da se novim epidemiološkim mjerama omogućava održavanje svadbi, dozvoljavaju se proslave i rođendani uz potvrde, omogućeno i praćenje sportskih događaja. Ugostiteljski objekti će raditi i nakon ponoći u vrijeme novogodišnjih praznika ,do 3. januara. Ograničenja rada ugostiteljskih objekata neće biti ni za katolički ni pravoslavni Božić.

Ministarka je na konferenciji za medije kazala da je omikron potvrđen u Crnoj Gori, ali da je zdravstveni sistem spreman.

Ona je zahvalila građanima uz čiju podršku su postignuti bolji rezultati.

Kazala je da bilježimo pad oboljelih i preminulih.

“Treća doza vakcine dodatna je zaštita od omiktron soja i mi ćemo insistirati na kovid potvrdama. Važno je da obavijestim da je Crna Gora stala u red za kupovinu novih ljekova”, kazala je ona.

Novim mjerama omogućava se organizacija svadbi u ugostiteljskim objektima uz posjedovanje najmanje jednog od elemenata COVID potvrde, uz prisustvo do 100 lica, i to na način da se na 4m2 površine objekta može nalaziti jedan gost.

“Dozvoljavaju se rođendani i druge proslave uz obavezno posjedovanje COVID potvrde i tako da se na 4m2 može nalaziti jedan gost”, kazala je ministarka.

Izvor: bizniscg.me / RTCG

Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN