• SVE VIJESTI

Vodovod: Plan očitavanja vodomjera za narednu godinu


Preduzeće "Vodovod i kanalizacija" donijelo je Godišnji plan očitavanja vodomjera za 2022. godinu a u skladu sa 
Pravilom o minimumu kvaliteta i obima poslova za obavljanje regulisanih komunalnih djelatnosti, Sl. list Crne Gore, br.058/19 od 18.10.2019. godine, član 28. - saopšteno je iz tog preduzeća.

Očitavanja će se naredne godine vršiti:

- Vodomjeri se očitavaju svaki mjesec osim internih vodomjera u stambenim zgradama koji se nalaze unutar stambene jedinice i oni se očitavaju 4 puta godišnje svaki treći mjesec.

- Početak očitavanja vodomjera počinje svakog 10-tog u mjesecu a završava od 28-og do 30-og u mjesecu,u zavisnosti od broja dana u mjesecu i kako padaju subota i nedelja,državni i vjerski praznici.

- Očitavanje se obavlja u skladu sa čitačkom listom za taj mjesec i vremensko odstupanje očitavanja kod potrošača, u odnosu na prošli mjesec, može biti maksimalno 1 do 2 dana.

- Očitavanje potrošača koji imaju mjesečnu potrošnju veću od 500 kubika, kao i glavnih satova stambenih zgrada, obavlja se zadnja 3 dana očitavanja u datom mjesecu.

- U slučaju nemogućnosti očitavanja vodomjera krivicom korisnika (član 31) čitač ostavlja pripremljeno obavještenje koje sadrži razlog nemogućnosti očitavanja i planirano vrijeme novog očitavanja vodomjera u istom mjesecu.

- Korisnik koji sam očitava vodomjer (član 29) mora dostaviti stanje najkasnije do 27-og u mjesecu i njemu vršilac očitava vodomjer najmanje jedanput godišnje, a obavezno prije početka primjene nove cijene usluge (član 30).

Izvor: Vodovod i kanalizacija

Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN