• SVE VIJESTI

Za veću bezbjednost mališana - postavljena nova signalizacija u blizini škola i vrtića

Foto: Opština HN

Realizacija projekta postavljanja saobraćajne vertikalne i horizontalne signalizacije i opreme magistralnog i lokalnih puteva u zonama škola na teritoriji grada počela je ove sedmice. Na ovaj način, Sekretarijat za kulturu i obrazovanje Opštine Herceg Novi će u saradnji sa Agencijom za izgradnju i razvoj grada i Centrom bezbjednosti Herceg Novi dodatno doprinijeti sigurnosti djece na putu do škole.

Podsjećamo, u oktobru je održan sastanak predstavnika lokalne samouprave i Centra bezbjednosti Herceg Novi, na kojem je donešena odluka o zajedničkoj kampanji koja će za cilj imati podizanje nivoa svijesti kod učesnika u saobraćaju o bezbjednosti i sigurnosti učenika.

Kako je kazala sekretarka za kulturu i obrazovanje, Ana Zambelić Pištalo, u prethodnom periodu su sprovedene sve procedure i nabavka posebnih znakova kojima će se svim učesnicima u saobraćaju skretati dodatna pažnja da se nalaze u zoni vaspitno-obrazovnih jedinica.

Ona je istakla i da je prethodnih dana postavljena vertikalna signalizacija na više lokacija u Herceg Novom, a ovih dana se izvode radovi na iscrtavanju horizontalne signalizacije. Prva lokacija na kojoj je izvršeno iscrtavanje je u Zelenici u blizini OŠ „Ilija Kišić“, za koju su iz Mjesne zajednice i Savjeta roditelja više puta upozoravali na problematiku bezbjednosti djece koja pohađaju tu školu.

Projekat postavljanja saobraćajne signalizacije predstavlja početak kampanje za poboljšanje saobraćajne kulture sa posebnim fokusom na bezbjednost djece, a druga faza ovog projekta biće realizovana u toku drugog polugodišta i u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Crne Gore.

"Svi mi, kao učesnici u saobraćaju, moramo pokazati dodatnu odgovornost i poštovati sve ono što nam je zakonska obaveza kada je saobraćaj i sigurnost učesnika u saobraćaju u pitanju", poručila je Zambelić Pištalo.

Izvor: Opština HN

PROČITAJTE JOŠ:

Postavljanjem nove signalizacije do veće sigurnosti novskih đaka

Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN