• SVE VIJESTI

NVO Diabet life: Bolnica mora opstati - gašenje ravno katastrofi! Zdravlje nije roba za tržište


Povodom najavljene mogćnosti gašenja bolnice Meljine već krajem mjeseca, reagovalo je i udruženje NVO "Diabet life" koje ističe neophodnost opstanka bolnice.

"Ovaj katastrofalni scenario, iako jako dobro znamo u kakvom užasnom i jadnom stanju se bolnica već godinama nalazi, je nedopustiv za sve osobe sa dijabetesom sa područja Herceg Novog prvenstveno jer se u bolnici nalazi neophodan endokrinolog a potom i zbog niza takođe neophodne zdravstvene zaštite i kontrole pogotovo u hitnim i zahtjevnijim slučajevima. Takođe, suvišno je i pričati o neophodnosti opstanka bolnice za sve građane i posjetioce naše opštine." - navodi se u saopštenju.

"Ne ulazeći u razloge zašto se do ovog alarmantnog stanja došlo, jer nas uopšte ne zanimaju i njima se trebaju baviti nadležne službe, kao udruženje koje se bavi dijabetesom - jako teškim, pandemijskim, globalnim zdravstvenim problemom od kojeg u gradu boluje više od 3.000 građana, apelujemo ali i tražimo od opštine da izvrši najsnažniji mogući pritisak na državne vlasti upravo zbog dobrobiti čitavog grada. Takođe od Ministarstva zdravstva i Vlade tražimo najzad konkretne korake a od svih zajedno konačan prestanak guranja ovog gorućeg problema pod tepih i njegovo jedino rješenje - opstanak i osnaživanje bolnice." - pozivaju iz ovog udruženja.

Kako naglašavaju, ko je kriv za ovo stanje svakog ko dobije bilo kakav zdravstveni problem u takvim trenucima uopšte ne zanima i time, ponavljaju, neka se bave nadležni. Bolnica ne smije da trpi jer to nije preduzeće bez kojeg se može. Zdravlje nije i ne može biti tržišna roba iako se možda tako čini zadnjih godina i decenija i to zna svako ko se suočio sa bilo makvim zdravstvenim problemom.

"Nama, malim ljudima, građanima Herceg Novog, je TA bolnica neophodna i sve se svodi na to, u suprotnom, džaba nam svi "jaki" kapitalni projekti jer sjajevi apartmana, rezorta, hotela i inih blještavila neće i ne mogu pružiti pomoć kada je potrebna, a ne smijemo zaboraviti da baš niko nije imun, čak ni oni koji donose odluke." - zaključuje se u saopštenju NVO "Diabet life" u kojem na kraju ujedno izražavaju punu podršku bolnici i svom njenom kadru uz iskrenu i snažnu želju da istraju i opstanu.

Izvor: NVO Diabet life

PROČITAJTE JOŠ:

Alarmantna situacija! Ako Vlada ne reaguje bolnica Meljine se zatvara 31. januara



Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN