• SVE VIJESTI

Penzioneri sa sjevera najavljuju protest 1. marta: Poslanicima do 2.500 eura, a 16.800 penzionera prima 147


Predstavnici novoformiranog odbora, koji za 1. mart najavljuje proteste penzionera sa sjevera Crne Gore, uputio je danas novi javni apel za povećanje penzija, podsjetivši da su taj zahtjev ranije uputili Vladi i Skupštini, ali da nikada nisu dobili odgovor.

“Kakva je to socijalna pravda da 16.800 penzionera u Crnoj Gori živi od penzije od 147 eura, dok poslanici u Skupštini Crne Gore primaju od 1.500 do 2.500 eura? Na drugu stranu to što se poslanicima povećava primanje za dodatnih 177 do 195 eura, a penzionerima penzije od dva do tri eura”, naveo je jedan od predstavnika penzionera Sadik Klimenta.

Svetozar Čabarkapa, takođe u ime penzionera sa sjevera, naveo je da za 1. mart pripremaju proteste “koji će biti najmasovniji do sada” – ne samo u Crnoj Gori, već i u regionu.

“Stavove i zahtjeve novoformiranog odbora protesta penzionera smo prenijeli i na jučerašnjem sastanku u Bijelom Polju, na koji su nas pozvali Savez penzionera Crne Gore, a prisustvovali su i predsjednici udruženja penzionera sa sjevera Crne Gore”, pojasnio je Čabarkapa.

Klimenta je istakao da sada neće odustati od protesta , te da će okupljanja trajati dok se u Skupštini ne usvoje njihovi zahtjevi. On je uputio poziv svim penzionerima sa sjevera – ali i u ostalim opštinama – da 1. marta izađu na ulice i zajedno prekinu potcenjivanje penzionera – “kao da mi ne treba da živimo”.

Izvor: Pobjeda

Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN