• SVE VIJESTI

Protest ugostitelja i muzičara u ponedjeljak ispred Ministarstva zdravlja. Traži se hitno ukidanje mjera

Foto: screenshot YouTube Svaštara TV

Članovi četiri udruženja – ugostitelja Podgorice i Crne Gore, estradnih umjetnika i izvođača, te event centara – održaće sjutra protest ispred Ministarstva zdravlja u pet do 12, kako bi još jednom izrazili nezadovoljstvo aktuelnim epidemiološkim mjerama i pozvali nadležne da najkasnije do srijede ukinu one koje se odnose na ugostiteljstvo i povezane djelatnosti.

To se navodi u otvorenom pozivu ovih nevladinih organizacija, koji su se oglasili povodom “važećih mjera MZ, trenutne ekonomsko-političke situacije i dešavanja koja je prate”.

“Predstavnici i članovi ovog udruženja smatraju da je ugnjetavanje i diskriminisanje svih djelatnosti povezanih sa ugostiteljstvom prevršilo svaku mjeru i da je došlo krajnje vrijeme da se one momentalno ukinu”, istakli su u javnom obraćanju.

Predstavnici udruženja navode kako su do sada više puta pokušavali da utiču kako bi izvršna vlast “imala razumijevanja za nosioce crnogorske ekonomije koji se bore za egzistenciju”.

“Ugostitelji, muzičari, vlasnici event centara smatraju da i oni imaju pravo da se bore za svoju koru hljeba – hljeba sa sedam kora. Potpisnici najavljuju protest ispred MZ na Rimskom trgu u Podgorici za sjutra u 11.55 sati, na kojem će izraziti svoje nezadovoljstvo i pozvati nadležne da do srijede ukinu sve mjere koje se odnose na ugostiteljstvo i povezane djelatnosti. U suprotnom, nećemo poštovati mjere MZ i radikalizovaćemo proteste”, najavili su iz četiri udruženja.

Izvor: gradski.me

Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN