• SVE VIJESTI

USSCG traži hitnu sjednicu Skupštine: Sa gorivom će opet poskupiti i sve ostalo, standard će biti dodatno urušen

Foto: ilustracija

Povodom najave novog rasta cijena goriva danas su se oglasili iz Unije slobodnih sindikata Crne Gore. Oni poručuju kako će dodatno biti urušen standard građana.

“Neprihvatljivo je i krajnje neodgovorno da, i pored brojnih apela, na sjednicama Skupštine održanim početkom ovog mjeseca, nijesu razmatrane inicijative za dopunu Zakona o akcizama, među kojima je i inicijativa Unije slobodnih sindikata Crne Gore. Građani/ke Crne Gore dovedeni su u procjep između nečinjenja poslanika/ca i nemogućnosti postupanja Vlade Crne Gore kad je u pitanju limitiranje cijene goriva”, istakli su oni.

Danas najavljeno novo poskupljenje goriva, koje za sobom povlači nova poskupljenja drugih roba i usluga, kako su poručili, dodatno će urušiti standard građana.

“A pritom se odgovorni ne bave ovom temom na javnoj sceni, niti po tom pitanju iskazuju posebnu zabrinutost. Zato, Unija slobodnih sindikata Crne Gore poziva poslanike/ce i sve druge donosioce odluka da svojim hitnim djelovanjem ne dozvole da najnovije poskupljenje goriva, ali i drugih roba i usluga, anuliraju pozitivne efekte programa „Evropa sad“, dodali sui z te organizacije.

Oni su apelovali da što prije bude sazvana sjednica Skupštine na kojoj bi bila razmatrana inicijativa za dopunu Zakona o akcizama kako bi se limitirala cijena goriva.

Izvor: Portal Analitika

PROČITAJTE JOŠ:

Crni istorijski rekord cijena goriva! Od ponoći sve vrste opet skuplje za 3 i 4 centa



Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN