• SVE VIJESTI

Prvi put u biblioteci - Od početka godine Gradska biblioteka bogatija za 900 mladih čitalaca


U periodu od decembra 2021. do marta 2022. godine JU Gradska biblioteka i čitaonica Herceg Novi postala je bogatija za oko 900 besplatno učlanjenih najmlađih korisnika. Program pod nazivom Prvi put u Biblioteci tradicionalno se održava u prostorijama Biblioteke za predškolce i prvake, sve one korisnike koji prvi put postaju naši članovi, ali zbog aktuelne zdravstvene situacije i zbog važećih epidemiološkoh mjera, umjesto da Biblioteka primi mališane, za bibliotekarku Jelenu Đonović u decembru 2021. bila su otvorena vrata svih osnovnih hercegnovskih škola i njihovih područnih odjeljenja, u Kamenarima, Baošićima, Đenovićima, Podima, Igalu i Sutorini. Učenicima I i II razreda, i đacima kombinovanih odjeljenja, III i IV razreda, bibliotekarka je donijela mnogo lijepih knjiga iz Gradske bibliioteke, kao i besplatne članske karte za naredne tri godine. Svi programi osmišljeni su kroz aktivno učešće djece tokom razgovora i rješavanje zadataka, i uz obavezno čitanje priče Veliki dan za malog ježa (Danijel i Hajdi Hauart), za učenike I razreda, i djelova kraćeg duhovitog romana Od čitanja se raste (Jasminka Petrović), za učenike II razreda.

U februaru i martu 2022. godine bibliotekarke Jelena Đonović i Bojana Vučurović posjetile su predškolce u svim vaspitnim objektima JPU „Naša radost“ iz Herceg Novog, koji su takođe svečano postali članovi naše biblioteke. Bibliotekarke su kroz nadahnuto i inspirativno pričanje priče Kratkovida žirafa (A. H. Bendžamin, Džil Maklin), uz pomoć adekvatnih zanimljivih rekvizita i slušanje sa zadatkom, podsticale mališane na pamćenje i zaključivanje, razvijajući kod djece asocijativno polje razmišljanja, njegujući tako buduće dobre čitaoce.

Tokom ova tri mjeseca održan je ukupno 31 program, uz korišćenje 370 knjiga u programima, a programima je prisustvovalo tačno 884 djece i 45 odraslih (učitelja, vaspitača i asistenata).

Izvor: bibliotekahercegnovi.co.me

Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN