• SVE VIJESTI

(VIDEO) Šta zna dijete šta je požar? U rekordnom roku ostaci i dokazi požara skladišta HTP Boka zbrisani sa lica zemlje


Kada smo prije nešto više od mjesec dana sasvim slučajno došli do napuštenog skladišta nekadašnjeg HTP "Boka" u Igalu, a potom se nakon par dana vratili da ga snimimo u sklopu video-serijala "Napušteni objekti Herceg Novog", nismo mogli ni naslutiti da ćemo, najvjerovatnije, biti pretposljednji koji će hodati sablasnim prostorijama objekta koji je nekada koristilo naše veliko i slavno preduzeće HTP "Boka". 

I ko bi tada mogao i da pomisli da će ubrzo nakon nas doći neki "nestašni" klinci da se malo poigraju vatrom i možda zabave kao nekad u stara vremena oko vatrice na koju su možda poželjeli i da ispeku koju kobasicu ili slaninicu... ali, ne lezi Vraže, 25. februara uveče, vatrica se otela kontroli i naši jadni klinci, potpuno zbunjeni, nadljudskim moćima pokušavali su je ugasiti, ali nije se moglo ništa pa su morala ntervenisati 3 vatrogasna vozila - na jednu malu logorsku vatricu.

I tako, naši jadni klinci, preplašeni, zbrisaše glavom bez obzira a bezazlena vatrica proguta u trenu građevinu vrlo velike površine na izuzetno atraktivnoj lokaciji u vlasništvu Instituta Dr. Simo Milošević. Upravo onog Instituta kojeg su brojne prethodne i sadašnje vlasti i političari sistematski uništavale baš kao i pomenutu HTP "Boku" toliko da je i norveški program doveden u pitanje, plate se nisu isplaćivale, itd, itd... 

Naravno, kao i uvijek, ko su bili ti "nestašni", klinci, ostaće misterija. Iako su, nakon što je požar ugašen, oko lokacije i dan poslije dežurale ekipe policije i vatrogasaca, obavljan je uviđaj, nekako smo sigurni da ćemo ostati uskraćeni za informaciju ko je, ili makar na koga se sumnja, da je izazvao ovaj požar. Gotovo je sigurno da ćemo ostati uskraćeni čak i za one famozne inicijale u zvaničnim saopštenjima.

tekst se nastavlja...

No, šalu na stranu, da li zaista postoji neko toliko naivan da povjeruje u vrlo nespretno izrečene sumnje da su požar izazvala djeca? Iako, nažalost, velika većina često proguta gluposti, ovakva pretpostavka zaista je na nivou djetinjastog.

Za detaljnu analizu definitivno je potrebna opsežna istraga stručnjaka koja će reći šta se stvarno desilo, kako je požar sve zahvatio velikom brzinom ali... biiiiip... izvinite zbog prekida, upravo pišemo vanrednu vijest koja glasi: Institucije i službe iznenada počele da rade svoj posao. Zbog opasnosti po građane u rekordnom roku ostaci objekta zbrisani sa lica zemlje!

I, eto nas, toliko o tome. Šta se zaista desilo nakon ovog poteza vjerovatno nikad nećemo saznati jer su nadležni, kakve li slučajnosti, baš sada, munjevitih 72 sata nakon požara tako ekspresno reagovali i sve ostatke, a samim tim i dokaze, zbrisali sa lica zemlje. 

Zanimljiva je munjevita reakcija u ovom slučaju za razliku od, na primjer, bivšeg Agruma koji i danas, nekoliko mjeseci nakon požara i dalje stoji zatvoren, ili brojnih ruševina i odrona koji su veoma realna, svakodnevna opasnost za živote i imovinu ali na koje se jednostavno žmuri i čeka da se dogode.

tekst se nastavlja...

Vrlo je zanimljivo i to što je lokacija, da ponovimo, na izuzetno atraktivnoj lokaciji, ali i to da se baš niko, kao i u slučaju pomenutog bivšeg Agruma, niko od čelnika grada nije ni oglasio a kamoli pojavio da vidi šta se desilo, iako sami gradonačelnik tuda svakodnevno prolazi. Svi "opet" mudro" ćute i okreću glavu kao da se nešto vrlo "smrdljivo" ne događa u gradu.

Kako to obično biva, vremenom će se "dim" razići a onda ćemo svjedočiti vrlo izglednom scenariju jednog ili više pokušaja prodaje predmetnog placa uz vrtoglavo snižavanje cijene, naravno nekome na štetu nekome na korist, jer "neće biti zainteresovanih". Ili će možda uslijediti koji, podrazumijeva se, montirani tender... u svakom slučaju uz, svima tako dragu i neodoljivu, proviziju... vidjećemo, ima opcija, a sudeći po "žurbi", izgleda vrlo uskoro.

I ko bi tako rekao šta sve može nastati od jedne želje nekoliko klinaca za "nestašlukom" i pokušajem da se malo zabave uz kobasicu ili slaninicu. Ali, šta zna dijete šta je požar.

Autor: Hercegnovska svaštara

Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN