• SVE VIJESTI

Potvrđena optužnica protiv dvije osobe iz Herceg Novog zbog krijumčarenja ljudi

Osnovni sud Herceg Novi / Foto: Hercegnovska svaštara

Osnovni sud u Herceg Novom potvrdio je optužnicu Osnovnog državnog tužilaštva protiv M. N. i R. V. iz Herceg Novog, zbog krivičnog djela nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.

Optužnicom je predstavljeno da su njih dvojica, 15. januara 2017. godine, radi sticanja finansijske koristi zajedno se bavili nedozvoljenim prebacivanjem većeg broja osoba u Hrvatsku preko državne granice Crne Gore.

Kako je navedeno u optužnici, M. N. je devet za sada neidentifikovanih osoba smjestio u vozilo i prevezao ih do Herceg Novog. U početku, R. V. se drugim vozilom kretao ispred njega, ali je kada su stigli u Nikšić prešao u vozilo M. N. nakon čega je tim vozilom nastavio kretanje ispred vozila kojim je upravljao okrivljeni M. N. kako bi mu davao podatke o prisustvu policije na putu da bi u mjestu K. P. telefonom obavijestio okrivljenog M. N. o saobraćajnoj patroli koja se u tom trenutku nalazila oko 200 metara ispred vozila, te je okrivljenog M. N. zaustavio vozilo iz kojeg su izašla lica koja je prevezao i nastavila kretanje pješke, zaobilazeći mjesto gdje se nalazila saobraćajna patrola – navodi se u optužnici.

Dodaje se da je okrivljeni M. N. nastavio vožnju da bi ova lica, nakon mjesta gdje se nalazila policija, ponovo ušla u vozilo i nastavila put prema Herceg Novom gdje je M. N. na oko 150 metara od graničnog prelaza zaustavio vozilo. Tada su iz vozila izašli putnici koje je prevozio i nastavili put pješke, te mimo graničnog prelaza ušli u Hrvatsku.

"Okrivljeni M. N. i R. V. svojim vozilima preko graničnog prelaza K. ušli su u H. gdje su preuzeli navedena lica i nastavili put, a za koje prebacivanje su od N. N. lica dobili novac u iznosu od 800 eura", navedeno je optužnicom.

Osnovni sud Herceg Novi je potvrdio optužnicu 11. marta 2022. godine.

Izvor: Portal Analitika / Pobjeda

Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN