• SVE VIJESTI

(FOTO) Igalo - niz bahatosti u nekoliko minuta a nadležnih službi, po pravilu, nigdje kad ih treba. Rade li svoj posao?

Foto: Hercegnovska svaštara

O bahatosti i bezobrazluku naših (a i stranih vozača, svejedno, nebitno kada se nema kulture) već se odavno manje-više sve dobro zna. Ipak, uvijek je dobro podsjetiti i skrenuti pažnju na divljaštvo i nekulturu ali i neaktivnost i nerad onh koji su zaduženi i koje masno plaćamo iz naših džepova da uvedu red - pogađate - Komunalna policija i Parking servis.

Najnoviji primjer vozačke bahatosti dolazi, ovog petka, iz Igala a u njemu se oslikava sva saobraćajna nekultura sa jedne i neaktivnost, (da ne kažemo nerad) nadležnih sa druge strane.

Krenimo redom. Najprije je vozač "komadine" vozila, kombija za dostavu, vrlo nonšalantno skoro potpuno preprečio inače širi trotoar na skretanju za ulaz u Poštu u Igalu jer, šta ćeš, mjesta nema (iako je bilo). Naravno, to nije trajalo famoznih "5 minuta" već mnogo duže jer je trebalo iskrcati robu. 

tekst se nastavlja...

Foto: Hercegnovska svaštara

Za to vrijeme, istini za volju, saobraćaj se jeste odvijao bez problema, ali su prolaznici morali prolaziti malo "na kant" jer, ko šiša prolaznike i njihove trotoare... Bahatost br.1.

Nedugo nakon toga, samo par metara dalje, na samoj autobuskoj stanici staje "komadina" vozila slične veličine Pošte Crne Gore. 

tekst se nastavlja...

Foto: Hercegnovska svaštara

Naravno, parkira se na samom, jasno obilježenom žutom bojom, autobuskom stajalištu. Da li da mu kao olakšavajuću okolnost priznamo poziciona svjetla ili ipak ne? Bahatost br.2.

tekst se nastavlja...

Foto: Hercegnovska svaštara

Samo par minuta poslije, između dva kombija, "ugurao se" i putnički automobil, za koji, istini za volju, čak ne bismo mogli reći da se radi o bahatosti jer je tek zakačio obilježje autobuske stanice što je jednostavno morao zbog bahatosti vozača bijelog kombija.

tekst se nastavlja...

Foto: Hercegnovska svaštara

Finale - dolazak kružnog autobusa koji, ma kako ga samo nije sramota, nema ni najmanje šanse da stane i pokupi putnike na mjesto predviđeno - za njega, već to mora obaviti na samom putu, jer - ko šiša žute linije... Žuti kombi, žuta linija, lijepo se slaže.

tekst se nastavlja...

Foto: Hercegnovska svaštara

Sve je trajalo možda 15-ak minuta do dolaska autobusa ali ko zna koliko i nakon toga a za sve to vrijeme ni Komunalne policije ni ikoga iz Parking servisa ni na puškomet.

tekst se nastavlja...

Foto: Hercegnovska svaštara

Obije službe su, inače, vrlo revnosne kad nekome treba popiti krv na slamčicu i "tjerati mak na konac", tj "poštovati zakon" za, u mnogim slučajevima, situacije koje nikog i ništa ne ugrožavaju. 

Obije službe isto tako imaju i gomilu ljudstva (čitaj uhljeba) i svako malo odnekle "iskoče" kola Komunalne ili čuvari parkinga pazeći da se preduzeće "ne ošteti" probijanjem roka, kao i kada se treba natezati, pa i svađati sa ljudima zbog nekih bijednih 5 minuta dužeg ili kraćeg parkiranja.

Obije službe su isto tako vrlo revnosne kada treba "derati" kazne i puniti budžet za plate niza partijskih namještenika, ali kada stvarno treba uvoditi reda, zamislite, u pravilu nigdje nikog i "niko ništa ne vidi" ili nije nadležan, ili "trebali ste prijaviti"... ili ko zna koji još izgovor.

Ako se pitamo gdje je prava Policija, zapitajmo se uz to i zašto bi ona uopšte i reagovala kada je ogroman dio nadležnosti, pa i ovakve situacije, prebačen na - Komunalnu.

Na kraju krajeva, ako je već po zakonu, zar im nismo zato od naših para, iz gradske kase, kupili službene Škode i još po nešto, da sprečavaju i sankcionišu ovakve i slične slučajeve? Zašto je po gradu skoro svaki ćošak iscrtan za naplatu parkinga? Čini se jedino da su slobodni ravni krovovi na zgradama. Zašto su uopšte i definisana autobuska stajališta? Itekako nadležne službe "šišaju" iscrtane bijele i žute linije. ponekad čak i u centimetar, bilo da je ili nije u njihovu korist, ali, kako kad, kako gdje, a mnogi bi u gradu rekli i - kako za koga.

Bahatost, divljaštvo i nekultura sa početka lako se stvara ali jako teško uklanja, i nije ni prva ni zadnja. Štaviše, slične situacije, opet ponavljamo, događaju se redovno, sve više iz dana u dan, i događaće se, i o tome se, kako i rekosmo na početku, manje-više sve zna, i toga smo svi svjesni, ali - zato bi trebalo stalno upozoravati i na svaki način "gurati" one koji su za to zaduženi i masno plaćeni da konačno počnu biti "terapija" za ovakva "oboljenja" jer za sve se može naći rješenje - ni po babu, ni po stričevima. žestoko po takulinu... slobodno dodajte prijedlog... Tada bi i nama bilo lakše i počelo bi uvođenje reda. Zato ih i plaćamo, zar ne?

Autor: Hercegnovska svaštara

PROČITAJTE JOŠ:

(FOTO) Bahati vozač blokirao saobraćaj kroz centar grada



Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN