• SVE VIJESTI

Odbijena žalba - Pomorski saobraćaj mora isplatiti radnicima sva dugovanja


Viši sud u Podgorici, kao drugostepeni organ, odbio je žalbu firme Pomorski saobraćaj DOO i potvrdio presudu Osnovnog suda u Herceg Novom od 15.10.2021. kada je presuđeno da je ta firma dužna isplatiti sva dugovanja iz radnog odnosa za 14 radnika: Miodraga Radanovića, Predraga Pavlovića, Edvarda Krivokapića, Marka Subašića, Veselina Zlokovića, Milovana Kočovića, Vicka Krstovića, Vladimira Krivokapića, Damira Petkovića, Aleksanra Crvenka, Petra Ralevića, Željka Mijovića, Todora Kokota i Ivana Vučinovića. Njih je u ovom slučaju, kao i u ranijim, protiv Pomorskog saobraćaja, zastupao advokat Jovan Pejović iz Herceg Novog.

Tuženi Pomorski saobraćaj doo, u roku od osam dana po pravosnažnosti presude, pod prijetnjom prinudnog izvršenja, tužiocima na ime manje isplaćenog minulog staža, manje isplaćenog toplog obroka, regresa i kamata mora da isplati dugovanja. Predsjednik sindikalne organizacije Ivan Vučinović komentariše:

Poslije skoro tri godine od početka suđenja Viši sud je potvrdio odluku Osnovnog suda Herceg Novi. Potvrđeno je da nam Pomorski saobraćaj godinama nije isplaćivao minuli rad, prekovremene sate, zakidao za topli obrok i regres.Tu se najbolje vidi opravdanost osnivanja sindikata i zašto je direktor Dejan Ban odmah krenuo da se obračunava sa sindikalnom organizacijom.“

Direktor Pomorskog saobracaja Dejan Ban za naš radio je izjavio da mu  predmetna presuda nije dostavljena, te nije u mogućnosti da je komentariše.

Viši sud u Podgorici je presudu o odbijanju žalbe na odluku Osnovnog suda Herceg Novi donio 6. maja ove godine a u pisarnici je zavedena 24. maja.

Pomorski saobraćaj DOO dužan je radnicima ispaliti iznos veći od 220 hiljada eura, a dužan je i da nadoknadi troškove parničnog postupka u iznosu od 9635,00 eura u roku od osam dana od pravosnažnosti presude.

Izvor: Radio Tivat

Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN