• SVE VIJESTI

Cijene sve veće: Na novskoj pjaci pomalo, po ugostiteljskim objektima drastično skuplje


Novljani su navikli da tokom svake turističke sezone cijene u trgovinama, na pijaci, u ugostiteljskim objektima lete u nebo, ali ova godina je nadmašila sve prethodne. Dok cijene osnovnih životnih potrepština u trgovinama svakodnevno rastu, na pijaci kažu da su tek neznatno podigli cijene voća i povrća. Krompir je euro, luk 1, 30, celer sa korijenom 2, 5 eura, blitva 2 i po eura voće je svo po tri eura, vezica peršuna 0,5 eura.

Ponuda je raznovrsna, a bila bi i bolja da je poljoprivrednicima sa Orjena posvećeno vise pažnje, kaže Zaga Radović koja sa porodicom obradjuje zemlju na Kruševicama i Vrbanju i proizvode svakodnevo donosi na pijacu.

“Mi držimo uvijek iste ili slične cijene, imamo stalne mušterije, ali veliki problem nam je voda. Zasijali smo skoro tri četiri tone krtole, ali nema vode.. Može li država, ministarstvo, opština …pomoći selu …dajte nam vodu, ne treba nam druga pomoć. Ako živi selo živjeće i grad”, kaže Zaga Radović.

I u ribarnici ovog ljeta nema guzve. Prodavačica Dragana kaže da je ponuda skromna, jer u Zalivu nema ribe kao ranije, a cijene su povećane za euro do dva po kilogramu.

Nema dovoljnih količina ribe od 4 do 6 eura, to su barbuni i slična sitnija riba. Bijela riba uglavnom ide restoranima i skupa je i za mještane i za turiste.

Cijene u ugostiteljskim objektima još se kolebaju. U nekim kafićima su drastično povećane, pa esspreso sada kosta 1. 80 eura dok se u nekim može popiti za 1 euro. Ni cijene smještaja nijesu mnogo povećane, noćenje u privatnom smještaju kreće se od 10 do 15 eura, dok je cijena apartmana za četvoročlanu porodicu od 50 do 70 eura. Turistički poslenici zadovoljni su posjetom, ali se u svakodnevnom životu osjeća neizvjesnost od nadolazeće zime.

Izvor: RTCG

Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN