• SVE VIJESTI

Ministar zdravlja uvjerava građane da ne brinu, ljekova će biti. Pažnja jačanju javnog zdravstva


Ministar zdravlja Dragoslav Šćekić kazao je da je potrebno oko 400 miliona eura za zdravstveni sektor, a da dug iznosi oko 50 miliona eura. On je poručio da će biti ljekova i da građani ne treba da brinu.

“Novca nikad dosta, naročito kad je zdravlje u pitanju. Nadam se da će u budućem periodu mnogo više pažnje biti posvećeno finansiranju zdravstvenog sistema i da će biti sredstava da se servisira ono što je najpotrebnije i da ćemo dovesti dugovanja na nulu”, rekao je Šćekić u Jutarnjem programu TVCG.

Dug, kako je rekao, postoji već deceniju i on se prenosi iz godine u godinu.

“Mi koji smo zatekli takvo stanje moramo i da ga rješavamo. Sigurno ćemo raditi da se stvari mijenjaju na bolje”, poručio je Šćekić.

Mnogo sredstava je, kako kaže, nekontrolisano i nerealno odlazilo, ističući da neka nijesu dobro organizovana, niti usmjerena na pravi način.

“Tu mislim na privatne ustanove i u državi i inostranstvu, treba da posvetimo pažnju jačanju svog zdravstvenog sistema, javnog zdravstva, kako bi se tu zadržavala sredstva i tako jačali kapacitete i u infrastrukturi i ljudstvu”, naglasio je Šćekić.

Izvor: RTCG

Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN